Shantykoor de Oostvaarders uit Almelo zit niet stil en is al druk aan het repeteren voor de komende concerten. Nieuwe leden zijn daarbij van harte welkom.
Shantykoor de Oostvaarders uit Almelo zit niet stil en is al druk aan het repeteren voor de komende concerten. Nieuwe leden zijn daarbij van harte welkom.

Shantykoor De Oostvaarders zingt alweer volop

Algemeen

ALMELO - Shantykoor de Oostvaarders uit Almelo is al weken bezig met hun repetities en hebben - als alles meezit - een druk programma aan optredens voor de rest van dit jaar.

Eind juni zijn de repetities weer begonnen op het sportcomplex van Jeu de Boules vereniging De Toss in Almelo. ‘’Deze vereniging beschikt over een groot aantal buitenbanen waar bij mooi weer op gepaste afstand kan worden gerepeteerd. Mochten de weersomstandigheden minder zijn dan is daar een hele grote overdekte hal waar de zangers en combo van de Oostvaarders terecht kunnen’’, zo laat een woordvoerder weten.

In de afgelopen 64 weken was het allemaal dunnetjes gezaaid bij dit shantykoor, zo geven ze zelf toe. ‘’Repeteren was er niet bij en het ene na het andere optreden werd afgezegd. Toch vonden de zangers, en met name voorzitter Anton Pots, een oplossing voor deze zangloze tijd. Pots zette een Koor/ona bulletin op en hield dit maar liefst 64 weken vol. Daarin werden diverse zaken aan de orde gesteld en nodigde hij koorleden uit hun favoriete nummers in een zo breed mogelijk scala te etaleren. Al deze nummers werden door activiteitensecretaris Carlo Giuntoni samen gebundeld in een lijst waarin alle favorieten werden opgenomen.’’

Ook dirigent Hans Visschedijk liet zich niet onbetuigd en kwam met een wekelijkse bijdrage waarin hij les gaf aan de zangers over ademhalingstechnieken en diverse nieuwe nummers introduceerde. Ruim vijftig weken achter elkaar kregen de Oostvaarders op die manier toch nog de lessen voorgeschoteld.

Door alle perikelen van de coronatijd is het koor wat mensen kwijtgeraakt. Drie zangers overleden en een aantal bedankte als lid vanwege de vooruitzichten inzake de pandemie. Nog steeds zit het koor in de buurt van de zestig leden, maar kan op dit moment weer nieuwe leden gebruiken. ‘’Heb je zin met ons mee te doen en hou je van zingen van zeemansliederen, meld je dan aan bij de voorzitter van de muziekcommissie Gerrit Willering: 0456-872140 of 06-16135523. Lange jaren heeft het koor gewerkt met een wachtlijst waarop altijd wel een aantal mensen stond, maar die lijst is onlangs afgeschaft om iedereen de kans te geven in te stromen in dit fantastische koor.’’


Op dit moment staan er nog zeventien optredens gepland voor de rest van dit jaar en de verwachting is dat deze allemaal kunnen worden uitgevoerd.