Bekijk De Doorbraak onder leiding van een heuse gids.
Bekijk De Doorbraak onder leiding van een heuse gids.

Fietsexcursie door De Doorbraak: doe ook mee

Landschap Overijssel houdt op donderdagavond 15 juli een Op stap-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietsen de deelnemers ongeveer twee uur door dit waterrijke gebied.

Almelo - De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. 

Voor wie donateur van Landschap Overijssel is of van een van de twaalf andere Landschappen, is de excursie (op vertoon van een lidmaatschapspasje) gratis. De Op stap-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. 


Bijzondere plekken


''In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur'', zo laat een woordvoerder weten. ''Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap-excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een fietsexcursie van ongeveer 2 uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft, is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2021.''

Na opgave ontvangen de deelnemers een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondfietstocht.

Mozaïek Mans Kapbaargbrug genomineerd

Almelo - Het mozaïek aan de wanden van de Almelose Mans Kapbaargbrug is genomineerd voor de Buitenkunstverkiezing van Radio 4 die deze zomer wordt gehouden.


Vanaf maandag 12 juli kan iedereen een week lang stemmen op verschillende buitenkunstwerken in Nederland waaronder het Almelose Mans Kapbaarg Mozaiek. Stemmen kan via de website van Radio 4.

Het mozaïek is een initiatief van de Stichting Stadsherstel Almelo en is uitgevoerd door leerlingen van het ROC Oost Nederland onder leiding van docent Ineke Pezie.