Binnenstadswethouder Jan Martin van Rees, burgemeester Arjen Gerritsen,  INretail directeur Jan Meerman en Wiebe Blaauw voorzitter van Start je Winkel laten trots het bidbook zien. De provincie Overijssel draagt graag bij aan de ontwikkeling van Almelo om een aantrekkelijke stad voor ondernemers te zijn en ondersteunt het bidbook vanuit het stadsarrangement. Daarnaast investeert Overijssel in de verdere transformatieopgave van de gemeente. De provincie sluit aan bij de dynamiek in de Almelose binnenstad en de vitaliteit die ondernemers, gemeente en partners als Start je Winkel en Almelo Promotie laten zien.
Binnenstadswethouder Jan Martin van Rees, burgemeester Arjen Gerritsen, INretail directeur Jan Meerman en Wiebe Blaauw voorzitter van Start je Winkel laten trots het bidbook zien. De provincie Overijssel draagt graag bij aan de ontwikkeling van Almelo om een aantrekkelijke stad voor ondernemers te zijn en ondersteunt het bidbook vanuit het stadsarrangement. Daarnaast investeert Overijssel in de verdere transformatieopgave van de gemeente. De provincie sluit aan bij de dynamiek in de Almelose binnenstad en de vitaliteit die ondernemers, gemeente en partners als Start je Winkel en Almelo Promotie laten zien.

Almelo aantrekkelijke stad voor nieuwe ondernemers

Terwijl bewoners steeds positiever over de Almelose binnenstad zijn (van een 6 in 2018 naar 6,9 in 2020) en de havenkom een echte publiekstrekker blijkt, lanceert Stichting Start je Winkel een bidbook om nieuwe ondernemers aan te trekken.

Almelo - Burgemeester Arjen Gerritsen, binnenstadswethouder Jan Martin van Rees en Jan Meerman algemeen directeur INretail kregen het eerste exemplaar van het bidbook uitgereikt door voorzitter Wiebe Blaauw van de Stichting.

Blaauw van Start je Winkel is trots op het bidbook, dat tot stand kwam dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel. “Het bidbook laat geïnteresseerden op een aantrekkelijke manier zien welke kansen onze stad biedt. De investeringen die gedaan zijn rondom de havenkom, vormen het nieuwe visitekaartje van de stad. Je merkt dat de vernieuwing steeds meer ondernemers naar de binnenstad trekt. Nu het centrum steeds meer beleving biedt, ontstaan kansen voor nieuw ondernemerschap.”

Het bidbook geeft allerlei redenen waarom nieuwe bedrijven die Almelo nog niet zo goed kennen, zich in de Almelose binnenstad zouden moeten vestigen. Blaauw: “Almelo is dé verrassing van Twente”, zei hoogleraar Gert-Jan Hospers al eens. Dit bidbook is vooral bedoeld om in gesprek te komen met franchiseorganisaties en filiaalbedrijven om de ontwikkeling van Almelo als winkelstad nog nadrukkelijker bij hen onder de aandacht te brengen. We willen nieuwe ondernemers graag aan onze stad binden om bezoekers nog meer variatie te bieden en ze redenen geven er langer te verblijven. In Almelo is altijd wat te doen. Dat onderstreept dit bidbook.”

Van Rees juicht het bidbook toe. "De jaren 2019 en 2020 lieten een flinke stijging zien in de waardering. Natuurlijk was het door corona voor ondernemers een ongekend lastig jaar, en toch zagen we ook dat maar liefst zeventien nieuwe ondernemers zich aan onze binnenstad wilden binden. Bovendien blijven we investeren in de binnenstad volgens de visie die vastgelegd is in de Koers van de Binnenstad.''

Almelo moet nog aantrekkelijker worden voor ondernemers.
schrijfblok pen