In Almelo worden nieuwe Stolpersteine geplaatst.
In Almelo worden nieuwe Stolpersteine geplaatst.

Nieuwe Stolpersteine in Almelo

Almelo - In Almelo worden er dit jaar op 9 juli door de werkgroep Stolpersteine Almelo van de Stichting Levend Verleden Oost Nederland op tien locaties 25 Stolpersteine gelegd voor slachtoffers van het naziregime: 23 voor joodse en twee voor verzetsstrijders.
Stolpersteine (struikelstenen) is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. ''Het is een over geheel Europa verspreid monument voor slachtoffers van het Naziregime'', aldus de werkgroep. ''De gedachte is dat een mens pas is vergeten is als zijn naam vergeten is. Er zijn in Europa al meer dan 75 duizend Stolpersteine geplaatst.''
In Almelo worden ze dit jaar weer geplaats door medewerkers van Sensata Technologies Holland. Dit is het resultaat van een match via de Slingerbeurs in 2015 van Sensata en de werkgroep Stolpersteine Almelo. Dit is nu de vierde keer dat vrijwilligers van het bedrijf dit doen. Stolpersteine worden geplaatst in het trottoir voor de woning waar het slachtoffer het laatst vrijwillig heeft gewoond.
Stolperstein zijn steentjes van 10 bij 10 centimeter. Er liggen in Almelo al 141 Stolpersteine.
Het Stolpersteine project is afhankelijk van donaties en giften. Een Stolperstein kost 132 euro. Elke bijdrage is welkom op IBAN: NL22RABO0142129976 t.n.v. Levend Verleden Oost-Nederland t.g.v. Almelo.
Voor meer informatie: www.stolpersteine-almelo.nl of joopisrael1941@gmail.com.

schrijfblok pen