Afbeelding
Foto:

Twentse Fietsvierdaagse

Almelo Events heeft besloten dat de Twentse Fietsvierdaagse dit jaar doorgaat. Van 3 tot en met 6 augustus kunnen jong en oud vier dagen fietsen door het Twentse land.

Almelo - Dit jaar is het Theaterhotel in Almelo de uitvalsbasis voor de deelnemers aan deze vierdaagse. Het plein voor de hoofdingang van het Theaterhotel is de parkeerplek voor de fietsen. ''Komt men met de auto (al dan niet met een fietsrek) dan krijgt men van de organisatie een gratis uitrijkaart voor de parkeergarage in de omgeving van het hotel'', zo laat een woordvoerder weten.

Almelo Events heeft de nodige maatregelen genomen om het evenement veilig te laten verlopen.
De organisatie vraagt de mensen om zich zoveel mogelijk digitaal aan te melden. Dat kan via de website van Almelo Events. Bij deze vooraanmelding krijgt men zelfs een korting op de deelnamekosten.

De fysieke inschrijving in de Ravelzaal van het Theaterhotel kent een eenrichting looproute, zodat de deelnemers elkaar niet tegenkomen. ''De anderhalve meter norm is in deze zaal nadrukkelijk van toepassing. De medewerkers van de organisatie zitten achter spatschermen. Neemt men met een partner of een groep deel aan deze vierdaagse dan wordt men dringend verzocht om de aanmelding/inschrijving via één persoon te doen. Dat geldt ook voor het ophalen van de gedrukte routebeschrijvingen 's morgens en het afmelden ‘s middags.''

De dagelijkse routes zijn op alle drie afstanden: 30, 45 en 65 kilometer, te volgen via pijlen.

Er zullen dit jaar onderweg nauwelijks stempelposten zijn, zodat een opeenhoping van mensen wordt voorkomen. Per afstand zijn er twee onderscheidenlijke stempelposten. ''Deelnemers zijn natuurlijk vrij om onderweg zelf een terrasje op te zoeken.''

Er zijn geen kinderactiviteiten onderweg. ''Echter zullen er dagelijks wel verrassingen zijn voor de jonge deelnemers.'' De zadelpijnparty's voor kinderen en volwassenen op de donderdag gaan pas door wanneer de organisatie voldoende maatregelen kan realiseren voor een veilige omgeving binnen de normen van de coronaregelgeving.
De routes gaan dit jaar richting Oldenzaal, richting Eerde, richting Bentelo en richting Vasse.
Voor meer informatie: www.almeloevents.nl.

Theaterhotel Almelo als uitvalsbasis