Afbeelding
Foto:

Sporten voor Afrika

Almelo - Het Noordik Lyceum heeft bijna 12.000 euro bij elkaar gesport voor het goede doel tijdens de Goede Doelendag.

Alle leerlingen van de school aan de rotonde bij de Noordikslaan in Almelo gingen hardlopen, wandelen, kanoën, fietsen of skeeleren. Voor al die activiteiten hadden ze zich laten sponsoren.
De cheque werd overhandigd aan Nina Schmitz van Stichting Vluchteling. Het bedrag is bestemd voor een onderwijsproject het Afrikaanse Niger.

Naomi Nijkamp zamelde het hoogste bedrag in. Zij kreeg een prijs aangeboden door Paddle & Surf, de (rijdende) supschool uit Almelo. 

Stef Hudepohl, docent en een van de organisatoren van de Goede Doelenactie: "We zijn blij en trots dat de leerlingen zich op deze manier inzetten voor leeftijdsgenoten in Afrika. De actie sluit aan bij een lange traditie van Goede Doelenacties op onze school.”




In de Diffa-regio in het Zuiden van Niger leven 225 duizend vluchtelingen. Kees Ton, programmaverantwoordelijke west- en centraal Afrika bij Stichting Vluchteling: "Veel gezinnen vluchten vanuit Nigeria naar Niger. Kinderen hebben hun opleiding moeten afbreken. Zij komen vanuit een Engelssprekend land naar een land waarin ze Frans spreken. Dat valt niet mee binnen het onderwijssysteem. Door dit onderwijsproject zijn de resultaten van de kinderen aanzienlijk verbeterd en is er minder verzuim.”