schaats
schaats Foto:

Bijzonder: Hartje zomer zwieren op de schaatsen

Het schoolplein van de Almelose Montessorischool verandert op woensdagochtend 7 juli in een winterwonderland. Er is een schaatsbaan en een skisimulator en leerlingen kunnen ijspegels werpen en ringgooien om een sneeuwpop.

Almelo - Esther, lid van de oudercommissie van de Montessorischool, vertelt over de periode rond kerst, waarin heel Nederland afgelopen jaar verplicht op slot ging en er geen kerstdiner kon plaatsvinden noch het door kinderen gedroomde winterwonderland: "Het afgelopen jaar was heel bijzonder. Opnieuw ging de school dicht, gaven docenten thuisonderwijs en kon er nauwelijks gespeeld worden met vriendjes en vriendinnetjes. Je merkt aan de kinderen dat dit schooljaar echt indruk heeft gemaakt.”
Om het jaar positief af te sluiten, bedacht de oudercommissie dat winterwonderland ook in de zomer kan. Tijdens het wintersporten klinkt er vrolijke muziek op het schoolplein en de oudercommissie zorgt voor winterse snacks en ranja. "Daarna gunnen we iedereen om van een hopelijk onbezorgde zomer te genieten.”
Het Montessorionderwijs gaat uit van een intensieve samenwerking tussen de verschillende leerjaren. ''Ieder kind krijgt de ruimte om alleen te werken, maar er zijn ook materialen en lessen die uitnodigen om samen te werken. Dat is ook terug te zien tijdens Winterwonderland, vertelt Esther: "Oudere kinderen helpen ook op deze ochtend de jongere leerlingen.”
Kijk voor meer informatie over de Montessorischool Almelo op de Facebook-pagina van de school of op de website:

almelosemontessorischool.nl


Wat is Montessori-onderwijs? De school meldt: 'Leer mij het zelf te doen' is het uitgangspunt in het Montessori-onderwijs. De methode is vernoemd naar de Italiaanse arts Maria Montessori. Zij ontdekte dat kinderen van eenzelfde leeftijd een zeer verschillend niveau kunnen hebben'' .