Terug in de tijd met de aankondigingsposter van de spaghettiwestern.
Terug in de tijd met de aankondigingsposter van de spaghettiwestern. Foto: From Form

Spaghettiwestern mét muziek op Indiëterrein

Een nieuwe, reizende voorstelling van Theatergroep De Jonge Honden in de openlucht, met livemuziek en een bord spaghetti: Spaghettirellen. Het gezelschap, onder leiding van artistiek leider Jolmer Versteeg, ziet in de geschiedenis van de Twentse spaghettirellen een geweldig uitgangspunt voor een theatervoorstelling.


Almelo - Spaghettirellen gaat op zondag 8 augustus in première in Almelo. Vervolgens reist de productie ieder weekend naar een andere stad. Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis komen ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet vertellen.  

De regie is in handen van regisseur Jolmer Versteeg, het script is geschreven door Wessel de Vries. De muziek wordt gemaakt en live uitgevoerd door Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra. Regisseur Jolmer Versteeg: "De voorstelling toont verschillende perspectieven op wat veranderingen in een gemeenschap teweegbrengen. Waar nieuwkomers bij de één dromen losmaken, vormen zij voor een ander juist een bedreiging of confrontatie met hun eigen angsten. Een voorstelling geïnspireerd op een onbekend verhaal uit onze eigen provincie dat zich bij uitstek leent voor een eigen Spaghettiwestern!”
Spaghettirellen is onderdeel van Textiel Festival Twente. Ziw www.tgdejongenhonden.nl voor kaarten à 23 euro per persoon, inclusief spaghetti.

Afbeelding