Afbeelding

FestivAlmelo voor iedereen

Algemeen

ALMELO - Sportbedrijf Almelo, Studio 15 en welzijnsorganisatie Avedan organiseren samen FestivAlmelo met activiteiten voor jong en oud. Andere jaren hadden de organisaties al een eigen programma, maar dit jaar hebben ze op verzoek van de gemeente de handen ineengeslagen om door de hele stad een mooi programma op te zetten, samen met verenigingen en andere partners.

In de wijken, in de stad en in Bornerbroek en Aadorp is de hele zomervakantie heel veel te beleven! Van een voorlees-knutselochtend en Nijntje Pleintje voor de kleinsten tot stoeptegels beschilderen, mozaïeken, muziek en workshops van Mad Science. De hele vakantie kunnen Almeloërs gratis meedoen aan sociale én sportieve activiteiten.

Corona-ellende vergeten
“Zo kunnen kinderen en jongeren de Corona-ellende vergeten en elkaar na veel saaie maanden thuis zitten weer ontmoeten”, zegt wethouder Langius, die enthousiast is over dit gezamenlijke initiatief. “We gunnen alle jongeren in de stad een leuke zomer, waarin ze eindelijk volop met elkaar kunnen optrekken. Op die manier kunnen ze weer fris en opgeladen aan een nieuw en hopelijk normaal schooljaar beginnen.”

Festivalweek
Tijdens Festivalweek FestivAlmelo kunnen 8- tot 18-jarigen lekker bezig met o.a. bubblevoetbal, sumoworstelpak, boogschieten, kickboksen, springkussens, workshops smoothies maken en workshops graffiti, muziek en streetdance.

Zwemweek
Op zwembad Het Sportpark is in de week van 13 t/m 22 augustus een zwemweek voor alle kinderen en jongeren. Een greep uit het programma: zeemeerminzwemmen, discoavond, wipe-out stormbaan, suppen, sup yoga, borstcrawlclinic en masterfit. In het weekend van 14 en 15 augustus wordt de Eredivisie Beach gespeeld op het marktplein in de binnenstad én op de beachvelden bij het Sportpark Almelo. In de week voorafgaand aan de eredivisie staat het zand beschikbaar voor vele leuke activiteiten en toernooien. In die week zijn er ook andere activiteiten en toernooien zoals Bossabal, wedstrijd zandkastelen bouwen, wijktoernooi volleybal, feestavond, activiteit kinderen, bedrijvenvolleybaltoernooi en suppen.

Scoutingweek
Bij het Scoutinggebouw in hartje Almelo gonst het van 26 juli t/m 6 augustus van de activiteiten voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. Elke dag is er een apart programma voor drie leeftijdsgroepen met namen als Vet Fanatiek, Kunstenmakers, Rotzooien en Kokkerellen.

Summer Weekends
Studio 15 houdt op 10/11 juli, 17/18 juli en 21/22 augustus Summer Weekends voor jongeren van 12 tot 27 jaar. In het Summer Dance Weekend is het programma gericht op dans, in samenwerking met dansscholen. In het Summer Music Weekend komen muziekliefhebbers aan bod en in het Summer Media Weekend is ideaal voor jongeren die graag creatief bezig zijn met fotografie of film. Elk weekend heeft een gezellige festivalsfeer met BBQ, livemuziek en een eindpresentatie op het podium.

Doe je mee?
Alle activiteiten zijn gratis. Op www.festivalmelo.nl staat precies wat er te doen is. Het is wel verplicht om je op te geven als je aan een activiteit mee wilt doen. Ook dat kan op de site. Vind je het lastig om je online op te geven? Bel dan met Avedan (0546-544100).