Afbeelding

Havenfestival gaat niet door

Algemeen

ALMELO - Almelo Events had er inmiddels heel veel vertrouwen in dat het Haven Festival dat voor 17 en 18 juli op de planning stond, als één van de eerste grote evenementen in Almelo en zelfs in de regio plaats zou vinden. Maar helaas, veel coronaregels zijn inmiddels opgeheven of bijna opgeheven, alleen de 1,5 meter regel blijft voorlopig van kracht.

“Die 1,5 meter die nekt ons”, laat voorzitter van de werkgroep Havenfestival, Martin Kroeskop, weten. “Dat kunnen we echt niet garanderen. We hebben met de gemeente om tafel gezeten en zijn tot de slotsom gekomen dat er niets anders opzit dan het evenement te cancelen. En dat doen we echt met pijn in ons hart.”

Geen activiteiten
Er waren inmiddels al heel wat activiteiten in gang gezet. Activiteiten die eerder plaats zouden vinden waren ingepland bij het Havenfestival, zoals de kinderrommelmarkt, boekenmarkt en Keep them Rolling. Het grote drijvende podium zou voor het eerst officieel in gebruik worden genomen. Iedereen binnen Almelo Events was opgetogen om dit grootse evenement gestalte te geven. “Helaas het is niet anders en we moeten weer door naar een volgend evenement, want ooit moet er toch weer iets doorgaan”, aldus Martin Kroeskop.