Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zone.college Almelo zet in op gezonde leefstijl leerlingen

Algemeen

ALMELO - Het leerlingenadviesbureau van Zone.college Almelo viel afgelopen week in de prijzen. Zij ontvingen de beker voor het beste adviesbureau in het kader van het project ‘Adviseurs van de Toekomst - Gezond en Duurzaam Voedsel’.

Zij wonnen deze prijs in de categorie voortgezet onderwijs, het Zone.college Zwolle won deze in de categorie MBO. De adviesbureaus sleepten de winst in de wacht met een video waarin zij hun adviezen pitchten aan de jury. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher had de eer om als voorzitter van de jury de winnaars bekend te maken.

Actuele vraagstukken
Zes klassen presenteerden afgelopen week tijdens het online eindevenement van Adviseurs van de Toekomst hun adviezen over actuele voedselvraagstukken: “Hoe laat je jongeren gezond eten?” of “Hoe zet je een voorlichtingscampagne op over het kiezen van duurzaam voedsel?”. Leerlingen deden onderzoek, vormden een eigen visie en mening en droegen oplossingen aan voor het vraagstuk. Stuk voor stuk leverde dit originele, inspirerende adviezen op. Dat deden ze onder begeleiding van echte opdrachtgevers zoals LTO Noord, de GGD, lokale initiatieven of overheden.

Goed advies
Uit de zes inzendingen staken er twee adviesbureaus boven de rest uit. Dit jaar mogen de leerlingen van Zone.college uit Almelo (VO) en Zone.college uit Zwolle (MBO) zich het Beste Adviesbureau van 2021 noemen. De middelbare schoolleerlingen gaven voedselboswachter Martijn Aalbrecht advies over hoe je producten uit het voedselbos bekend maakt bij de consument. De MBO studenten vielen in de prijzen met hun advies aan de provincie Overijssel over hoe je een voorlichtingscampagne opstelt over het kiezen van duurzaam voedsel.

Verrassende ideeën
De frisse blik en creativiteit van jongeren kunnen professionals helpen met verrassende ideeën en nieuwe inzichten! Het educatieve project Adviseurs van de Toekomst van Natuur en Milieu Overijssel koppelt het onderwijs aan overheden, bedrijven en organisaties rondom actuele duurzaamheidvraagstukken en beleidsprogramma’s. Leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en het MBO gaan als adviesbureau aan de slag met een echte opdracht bij een echte opdrachtgever. Adviseurs van de Toekomst draait sinds 2012, met al ruim 200 deelnemende klassen.