Een voorbeeld van één van meerdere grafstenen, voor- en nadat deze onderhanden is genomen. Je hebt direct eer van je werk!
Een voorbeeld van één van meerdere grafstenen, voor- en nadat deze onderhanden is genomen. Je hebt direct eer van je werk! Foto:

Werkgroep Onderhoud Begraafplaats Appelhof

WIERDEN - De Stichting Historische Kring Wederden heeft het initiatief genomen om een werkgroep op te richten die maandelijks schoonmaak en onderhoud gaat plegen op de begraafplaats aan de Appelhofstraat.

De eerste schoonmaakactie heeft plaats gevonden op zaterdag 29 mei in het kader van NL-Doet. Met veel enthousiasme hebben 21 mensen deelgenomen aan het verwijderen van onkruid en opslag van heesters op de graven. Vrijwilligsters van de historische kring hebben gezorgd voor de inwendige mens. De sfeer was prima en het weer paste goed bij deze dag.

Maandelijks onderhoud
Tijdens de evaluatie van deze dag werd besloten om maandelijks, op de laatste zaterdag van de maand, onderhoud uit te gaan voeren. As er meer mensen zijn die mee willen helpen zijn ze van harte welkom! De eerstvolgende schoonmaakactie is op zaterdag 26 juni. Om 9.00 uur is iedereen welkom op de begraafplaats aan de Appelhofstraat. Groot gereedschap is er, maar kleine kniptangen en snoeischaren niet. Er wordt gevraagd om die zelf mee te nemen. Voor wie even wil zitten tijdens de koffiepauze wordt aangeraden een klein tuinstoeltje mee te nemen. De koffie wordt weer verzorgd door de HKW. Per keer zal worden afgesproken welk stukje van de begraafplaats er die keer bij wordt gedaan, naast het bijhouden van het eerdere schoongemaakte delen van de begraafplaats. Dit gebeurt in goed onderling overleg. Peter Woolderink is hier bij aanwezig voor deskundige adviezen.

Nieuwe stichting
Nabestaanden zijn van harte uitgenodigd zich aan te sluiten, maar ook om mee te denken over het onderhoud van de graven. Op termijn, mogelijk het komende najaar, wordt de Stichting Begraafplaatsen Wierden Enter opgericht. De werkzaamheden en de mogelijk restauraties zullen daarna onder auspiciƫn van deze stichting plaats vinden. Voor verdere informatie: secretariaat@historischekringwierden.nl.