Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zomerlezen bij de bibliotheek Almelo met thematische weken

ALMELO - In de maanden juni, juli en augustus houden de bibliotheken weer de campagne Zomerlezen. Deze campagne is erop gericht om lezers op de bibliotheek te wijzen en om ze te helpen bij het kiezen van boeken voor aankomende zomer. Het thema van Zomerlezen is dit jaar Lees de wereld rond - Ga op reis in een boek.

De bibliotheek laat aan haar publiek zien dat het tijd is voor ontspannen en zonnig Zomerlezen en dat er in de bibliotheek de mooiste boeken te leen zijn om in op reis te gaan. Wat speelt er nog meer tijdens Zomerlezen? Lezersplatform Hebban.nl (overgenomen door leesbevorderingsorganisatie CPNB) knipt de zomer op in 5 themaweken; vorige week was het begin met de Spannende Week. De komende week is de Oranje Week, gevolgd door De Lekker Lezen Weken, De Regenboog Week en De Groene Week. Daarnaast is er aandacht voor het overkoepelende thema Ga op reis in een boek. Tijdens Zomerlezen wordt ook aandacht gevraagd voor aansprekende poëzie. Het Zomergedicht is een klassieker van de hand van Hugo Claus. Dit gedicht staat op de ansichtkaart verkrijgbaar in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Veel te bieden!
De bibliotheken bieden onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Boeken zijn de meest populaire mediasoort in de zomer; deze mag men in de zomerperiode extra lang in huis hebben wat ideaal is voor de vakantie.

Kom langs
De bibliotheek is tegenwoordig weer ruim geopend. Zo bent u welkom op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 20.00 uur en op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op: www.bibliotheekalmelo.nl.