Afbeelding
Foto:

Happy Stones Wierdensehoek zorgen voor geluksmomentje

ALMELO - Als je geluk hebt, kun je er één vinden als je een ommetje maakt: een Happy Stone. Kleurig beschilderde stenen, die je dag even opvrolijken.

In de wijk Wierdensehoek zijn er zeker al 100 neergelegd, gemaakt en verspreid door de kinderclubs van welzijnsorganisatie Avedan. ‘Dat je mensen blij kunt maken met zoiets kleins, dat vinden kinderen echt leuk’, zegt kinderwerker Ester Marissen van Avedan.


Een glimlach
Het idee achter het wereldwijde fenomeen Happy Stone is heel simpel. Je maakt met verf iets moois van een doodgewone steen, zet er eventueel een boodschap achterop en legt de steen dan ergens neer zodat iemand anders ‘m ziet. Die persoon kan de Happy Stone dan weer ergens anders neerleggen en zo wekt elke Happy Stone misschien wel tien keer een grote glimlach op. De Happy Stones in de Wierdensehoek verdwijnen ook wel eens in een jaszak. Geen probleem, vindt Ester: ‘We hebben er zeker al 100 gemaakt, en die zijn niet allemaal opnieuw neergelegd. Misschien vonden mensen ze zo mooi dat ze ze wilden houden. Geeft niks hoor, als iemand daar blij van wordt is het ook prima. En de kinderen vinden het heel leuk werk om nieuwe te maken!’


Happy Stones maken
Kinderen leren door deze activiteit dat geluk vaak in kleine dingen zit. En als ze de stenen over de wijk verspreiden, komen ze lekker buiten en wordt de wijk opgefleurd. Dinsdag 8 juni gaat Ester weer Happy Stones maken, na schooltijd. Wil je meedoen? Kijk dan op haar Facebookpagina: Ester Avedan.