Afbeelding
Foto:

Jorien Geerdink lijsttrekker PvdA Almelo, De Vries zwaait af

ALMELO - Jorien Geerdink is op woensdag 12 mei door de leden aangewezen als lijsttrekker van de PvdA Almelo voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Momenteel is zij raadslid. Zij volgt daarmee Arjan de Vries op die lijsttrekker was bij de vorige verkiezingen en nu fractievoorzitter is. Jorien Geerdink is voorgedragen door een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie. De commissie ziet Jorien als een authentieke vertegenwoordiger van de PvdA als het gaat om de verwezenlijking van sociaal-democratische waarden. Haar kracht is dat ze in heldere taal communiceert, herkenbaar is voor de achterban en in de stad en dat ze een echte verbinder en teamspeler is. Haar benadering is praktisch en resultaatgericht. Daarom staan voor haar de vraagstukken van de mensen in Almelo voorop en zoekt ze de samenwerking met anderen, aldus de lovende aankondiging van de PvdA-afdeling. "De leden van de PvdA Almelo steunen de voordracht van harte." De volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma worden vastgesteld op 22 november 2021.


Verkiezingen in aantocht
Uiteraard is de wisseling van de wacht op dit moment praktisch gekozen; de komende tijd zal de PvdA Almelo veel werk moeten verrichten om zichzelf weer klaar te stomen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard is de vaststelling van de lijsttrekker een belangrijke stap in dit proces, maar zeker niet de enige. Er zal nog veel gesleuteld moeten worden aan de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma, met input van leden en inwoners.