Afbeelding
Foto:

Vrouwenkoor De Schellevissen hoopt op titel Club van het Jaar

ALMELO - Vissersvrouwenkoor De Schellevissen hoopt dit jaar de titel 'Club van het Jaar' in de wacht te slepen. Zij vragen nu mensen om te stemmen.

Waarom Vissersvrouwenkoor De Schellevissen moet winnen? Gedurende de coronaperiode heeft het koor “verbinden” hoog in het vaandel staan. Niet alleen naar de leden toe, maar ook naar degenen waar ze voor optreden en de sponsoren. Altijd al zijn de dames van de Schellevissen actief en betrokken bij de medemens maar juist in deze soms eenzame tijd van corona is het nog belangrijker om medemensen niet te vergeten. De Schellevissen hebben in september een publiekloos optreden gedaan voor de sponsoren om ze een hart onder de riem te steken in deze tijd. Uiteraard alles geheel volgens de regels van het RIVM. De sponsoren hebben een opname van het speciale sponsorenlied (gemaakt door AAFM) gekregen.


Meer activiteiten
Ook bracht het hen op het idee om gedurende de kerstperiode - een periode waarin ze altijd veel kerstoptredens hebben in de instellingen - een eerder opgenomen kerstconcert op een usb-stick te zetten en deze vergezeld van een door een paar leden zelfgemaakt Lichtje aan te bieden aan 25 instellingen voor ouderen in Almelo en omgeving. Deze instellingen maar zeker ook de bewoners waren verrast en zichtbaar ontroerd. Ook worden de leden zelf niet vergeten. Een attentie met Kerst, Valentijnsdag en Pasen is bij alle leden van het koor bezorgd. Er is via de app een “Koorpraat” groep aangemaakt. Via deze app wordt er veel met elkaar gecommuniceerd. Er is een digitale “nazit”. Iedere week laten 2 koorleden weten hoe het met hen gaat. Zo blijven de leden een beetje van elkaar op de hoogte.


Digitaal repeteren
Iedere donderdagavond houden de Schellevissen een digitale repetitie. Via een besloten Facebook groep, waar inmiddels alle leden lid van zijn, logt men om 19.00 uur in. De dirigente is dan op bezoek bij één van de leden, afwisselend sopraan, bas of alt en leidt op die manier de repetitie. Iedereen kan dan mee repeteren vanuit zijn eigen omgeving en geheel volgens de RIVM normen. Dit alles geeft een groot gevoel van verbondenheid aldus het koor. Ook laten zij geregeld iets van zich horen via diverse media. Wilt u ook op het vrouwenkoor De Schellevissen stemmen? Dit kan tot 24 mei via de website: https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-almelo-5. Kijk voor meer informatie over het koor zelf op: www.deschellevissen.nl