Mitsubishi Eclipse Cross PHEV: sportief van buiten, verfijnd van binnen

TWENTE - De SUV blijft onverminderd populair bij kopers. Niet verrassend, want het segment is sterk gegroeid de afgelopen tien jaar. Kopers hebben steeds meer keuze, waardoor ze ook steeds veeleisender zijn geworden. Weet de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV de kritische koper te overtuigen?

De Eclipse Cross PHEV bouwt voort op het succes van de eerdere Outlander PHEV, die diverse internationale prijzen won vanwege het innovatieve platform. De Eclipse Cross PHEV maakt niet alleen gebruik van de modernste EV-technologie, maar koppelt dit ook aan een sportief uiterlijk, een praktisch gebruiksgemak en een verfijnd interieur. Mitsubishi gaf hem een elegant en sportief uiterlijk mee. Een karakteristiek front geeft hem een herkenbaar uiterlijk met een mooie lichtsignatuur. De standaard LED-dagrijverlichting en de LED-koplampen op de hogere uitvoeringen zorgen voor optimaal zien én gezien worden. Stoere lijnen en fraaie welvingen geven ook visueel uiting aan de krachtige prestaties. Alleen aan de subtiele EV-badging kunnen we zien dat het hier om een plug-in hybride gaat.

Mooie interieur
Mitsubishi staat bekend om een goed oog voor detail, wat we ook in het interieur terug zien. Het instrumentenpaneel is zo geplaatst dat alle functies gemakkelijk toegankelijk zijn en de bestuurder zich helemaal op de weg kan richten. Optioneel kunt u kiezen voor een heads-up display, die informatie projecteert boven het dashboard. Zo kunt u altijd de ogen op de weg houden. Het 8 inch Smartphone Link Display Audio-systeem zorgt dat de auto optimaal verbonden blijft met de buitenwereld. Comfort is een belangrijke reden om een SUV te kopen en de Eclipse Cross PHEV stelt niet teleur. Zo is deze voorzien van comfortabele, verwarmde stoelen zowel voor als achter. Wat we als lange Nederlanders ook zeker waarderen: de achterbank kan naar achteren geschoven worden om extra beenruimte te creëren. Verder is de bagageruimte standaard 359 liter, ruim 10 procent groter dan in de vorige Eclipse Cross modellen. In de geteste Instyle-editie genieten we ook van het Mitsubishi Premium Sound System met 8 speakers én het mooie panoramisch schuifdak dat hem een licht, ruim gevoel geeft.

Innovatief platform
Mitsubishi komt met een sterk platform voor de Eclipse Cross PHEV. Het merk benadrukt dat het hart van het systeem gebaseerd is op de twee krachtige elektromotoren, waar andere merken nog veel leunen op de benzinemotor. Mitsubishi belooft hiermee vaker elektrisch rijden, wat ook weer scheelt in de totale gebruikskosten. Met de krachtige 13,8 kWh accu kunt u 45 kilometer volledig elektrisch rijden. Verder is de auto voorzien van een nieuwe 2,4 liter Atkinson benzinemotor van 98 pk. Hij kan zelf de meest toepasselijke drive modus kiezen, maar ook als bestuurder kunt u bepalen of u bijvoorbeeld geheel elektrisch wilt rijden of prestaties wil maximaliseren door zowel de benzine- als elektromotor te gebruiken. De Eclipse Cross PHEV is ook praktisch qua het laadgemak; in 25 minuten is de aandrijfaccu tot 80 procent op te laden met een snellader. Ook opladen via een regulier stopcontact kan uitstekend. Uiteraard is het grote voordeel van een plug-in hybride dat ook grotere afstanden geen enkel probleem zijn. Mitsubishi belooft een gecombineerd brandstofverbruik van 2 liter op 100 kilometer en met een 43 liter tank komen we niet snel stil te staan.

Veel rijplezier
Mitsubishi belooft veel rijplezier - en maakt de belofte meer dan waard. Dankzij een stijve carrosserie en laag zwaartepunt is de wegligging uitstekend. De vierwielaandrijving die standaard is, zorgt voor een beter bochtengedrag en optimaliseert de stabiliteit bij optrekken, rijden en remmen; Mitsubishi noemt dit zelf Super-All Wheel Control. Zo herkent de auto onder meer wanneer een instabiele situatie op de loer licht en past automatisch het koppel en remkracht naar de linker- of rechterwielen aan om stabiele wegligging te herstellen. Bij off-road rijden kan men ook kiezen voor vijf aparte rijmodussen, onder meer voor sneeuw en gravel.

Veilige reisgenoot
Uiteraard is de Eclipse Cross PHEV ook voorzien van het modernste pakket aan actieve veiligheidsfeatures. Camera- en laser-radartechnologie letten constant op om de weg in te gaten te houden en de auto remt automatisch af bij risico's. Sensoren in de achterbumper waarschuwen wanneer er iets in de dode hoek zit. Het ingebouwde camerasysteem maakt parkeren een koud kunstje. Verder biedt de auto een grote passieve bescherming met een uitgebreid scala aan airbags en hoogwaardige kooiconstructie.

Nu leverbaar
De Mitsubishi Eclipse Cross PHEV is nu leverbaar. Deze begint bij 37.990 euro voor de Intense editie. De Intense+ editie (vanaf 40.990 euro) voegt onder meer parkeersensoren en LED-koplampen toe. De First Edition (vanaf 41.990 euro) heeft als belangrijkste toevoegingen een uitgebreider veiligheidspakket, de 360-graden camera's en stoelverwarming achter. De meest complete Instyle editie (vanaf 44.490 euro) komt met opties zoals het panoramisch schuifdak, lederen bekleding en Mitsubishi's Power Sound System.