De opnames van het lied "Jij bent de bron", in de studio van Het Noordik. Zanger: Frank Scholten, docent Engels.
De opnames van het lied "Jij bent de bron", in de studio van Het Noordik. Zanger: Frank Scholten, docent Engels. Foto:

Paasfilm met leerlingen én oud-leerlingen van Het Noordik

ALMELO - Traditioneel vieren de vestigingen van Het Noordik elk een eigen paasviering, waarbij de actualiteit gekoppeld wordt aan de christelijke grondslag van de scholengemeenschap. Het Noordik Lyceum bestaat inmiddels 100 jaar, maar met een nieuwe naam, een nieuw logo en een verbouwing is Het Noordik Lyceum straks helemaal up-to-date. Een goede reden om in een Paasfilm te kijken naar het verleden, maar ook naar de toekomst.

Met 100 jaar geschiedenis zijn er duizenden mensen uit de regio die jaren met elkaar samen zijn opgetrokken en veel verhalen hebben gedeeld. In deze paasfilm met als thema ‘Terug naar de bron’ komen naast huidige leerlingen en medewerkers ook oud-leerlingen en -medewerkers aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen, de sfeer en identiteit van de school en de vele goede-doelen-acties.


Paasfilm voor iedereen
Stef Hudepohl, docent Duits en regisseur van de paasfilm: "Vorig jaar werden we door de lockdown gedwongen om de paasviering online te houden. Die film is ook veel bekeken door mensen die niet meer aan school verbonden zijn: de waardering was hoog. Daarom is er ook dit jaar weer een paasfilm die voor iedereen, met welke identiteit dan ook, aansprekend is geworden.” Op woensdag 31 maart bekeken alle leerlingen en personeelsleden van de school deze paasfilm online. De paasfilm is inmiddels voor iedereen te zien op het YouTube-kanaal van Het Noordik, of via de Facebookpagina van Het Noordik Lyceum.