Alseenrodelap.nl - Elco / Shutterstock.com
Alseenrodelap.nl - Elco / Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

Almeloër kan sporten en bewegen in openbare ruimte

ALMELO - Almeloërs moeten meer mogelijkheden krijgen om te bewegen. Met een leuke diversiteit aan activiteiten; van bootcamps tot steps, maar ook stadsbrede wandel-, hardloop en mountainbikeroutes. De gemeente trekt hier de komende twee jaar een half miljoen euro voor uit.

Afgelopen week werd het plan gepresenteerd door wethouder Arjen Maathuis van sport. "Hiermee geven we heel concreet uitvoering aan de visie op sport en bewegen en zorgen we ervoor dat de buitenruimte iedere inwoner actief uitnodigt om te gaan bewegen.” Ongeorganiseerd sporten en bewegen, zonder abonnement of verplichtingen, is steeds populairder. De Almelose raad stelde bij de perspectiefnota dit geld beschikbaar om hierin te investeren. Uit een enquête onder 1.100 Almeloërs kwam naar voren dat 76 procent van hen (misschien) meer sport- en beweegactiviteiten wil beoefenen in de openbare ruimte. 42 procent denkt aan buiten fitness of bootcamp, 30 procent aan wandelen en 20 procent denkt aan fietsen en wielrennen.

Investeringen
In het plan zijn activiteiten opgenomen in heel Almelo, Aadorp en Bornerbroek. Met onder meer de motoriekroute in het Schelfhorstpark met een oriëntatiebos, een behendigheidsklimtunnel, balansplaats, een balanceerparcours en onder meer een touwslinger. Inwoners kunnen straks zelf hun ideale route samenstellen. Maathuis: “Doel van het plan is dat sporten en bewegen voor nog meer inwoners onderdeel van hun dagelijks leven wordt. Het plan speelt daarom ook in op verschillende leeftijden en sport- en beweegstijlen.”

Gezonde samenleving
Bij alle grotere objecten die worden gerealiseerd komen borden te staan voor een rookvrije generatie. Bovendien houdt de gemeente rekening met de praktische toegankelijkheid van grote objecten voor mensen met een beperking. "Iedereen in Almelo moet plezier kunnen beleven aan sport en bewegen, zich kunnen ontwikkelen en sociale contacten kunnen opdoen”, is de overtuiging van wethouder Maathuis. "Dit plan draagt daar in belangrijke mate aan bij.” De raad stelt het plan binnenkort vast waarna het uitgevoerd kan worden.