Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Toch voorlopig geen
Ronde van Overijssel

TWENTE - Hoewel de organisatie van de Ronde van Overijssel afgelopen week nog enthousiast was over het verrijden van deze tocht op 1 mei, is dit nu al weer geschrapt. De organisatie hoopte de tocht te kunnen houden zonder publiek en randactiviteiten, maar krijgt ook met deze opzet geen vergunning. De verlengde coronamaatregelen zijn een te grote beperking voor de wielerklassieker.

De organisatie begrijpt het besluit, maar is teleurgesteld. "We hadden graag een plek willen bieden aan het Nederlandse topwielrennen. Zeker omdat de Ronde van Overijssel twee weken later is dan bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. We hoopten dat er meer mogelijk zou zijn tegen die tijd. Helaas blijkt nu dat de coronamaatregelen langer nodig zijn.”


Afgelast
In goed overleg met burgemeester Arco Hofland van start- en finishplaats Rijssen-Holten is besloten om de Ronde van Overijssel niet van start te laten gaan op 1 mei, vertelt voorzitter Michiel Vincent. "De organisatie van de Ronde heeft een lange aanloop en de gemeente Rijssen-Holten heeft ons de hele periode gesteund, tot het laatste moment. Maar op dit moment krijgen wij geen vergunning. Dat is heel erg jammer. Wij waren er namelijk helemaal klaar voor om deze wielerklassieker, onze regio en onze provincie veilig en coronaproof op de kaart te zetten.” Burgemeester Arco Hofland: "Ik vind het ontzettend jammer dat de Ronde van Overijssel nu niet door kan gaan en begrijp de teleurstelling. Reikhalzend kijk ik uit naar de volgende editie en weet dat de organisatie dan opnieuw met haar positieve vrijwilligersinzet daar zeker een prachtige editie van gaat maken.”


Bidon halfvol
"Vanuit die positieve overtuiging gingen we ook aan de slag”, zegt Vincent. "Bij ons is de bidon altijd halfvol en kijken we naar wat wel kan. Dat is ook hoe we zijn als organisatie, met onze sponsoren en vrijwilligers. Toen we in december vorig jaar startten met de voorbereidingen hadden we goede hoop dat er 1 mei 2021 gekoerst kon worden. En omdat hier ook toppers van het Nederlandse wielrennen rijden had een ‘topsportuitzondering' prima gekund. Daarom steunde ook de KNWU onze plannen. We wisten dat het spannend zou worden met de coronamaatregelen. Maar we hadden goede hoop.”


Wens voor wedstrijden
De organisatie van ‘Overijssels Mooiste' was niet de enige die hoopte op een positieve uitkomst. Michiel Vincent was verrast over de vele positieve reacties die hij kreeg: "Toen we bekend maakten dat we de Ronde écht wilden organiseren kregen we veel aanmoedigingen en duimpjes op social media. Je merkt dat de wielersport snakt naar wedstrijden. Ik hoop dat er snel weer gekoerst kan worden. Dat zeg ik als liefhebber, maar ook omdat deze sport dat nodig heeft. Of de Ronde van Overijssel later dit jaar wordt verreden is nog niet bekend, de organisatie kijkt naar de mogelijkheden. De wielerkalender voor het najaar van 2021 zit namelijk al erg vol met doorgeschoven wedstrijden. Mocht dat niet lukken, dan wordt de 68e editie van ‘Overijssels Mooiste' georganiseerd op zaterdag 7 mei 2022."