Afbeelding
Foto:

Studente Zone.college in de prijzen bij vakwedstrijd

ALMELO - Lisanne Potuyt, studente aan de opleiding Green Design van Zone.college, wist afgelopen week de tweede plaats te behalen bij een vakwedstrijd.

WorldSkills Nederland is een organisatie die vakwedstrijden organiseert voor mbo-studenten. Vanwege corona kon de organisatie veilige finalewedstrijden dit jaar niet garanderen. Docenten van AOC's Aeres, Curio, Lentiz, Scalda, Wellant en Zone.college sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief. De opdracht bestond uit het maken van een frameboeket met als thema Covid-19. De bloemen die de studenten in het boeket konden verwerken ontvingen zij in een mysteriebox. Daardoor wisten ze vooraf niet met welke materialen ze mochten werken. Voor de uitvoering kregen ze twee weken de tijd. In een korte video legden de studenten de werkwijze en de verantwoording van de gemaakte keuzes uit aan de vakjury.


Prijsuitreiking
Tijdens de online prijsuitreiking op 24 maart gaven de studenten nog een korte toelichting op hun gemaakte werk. Bij de beoordeling werd gelet op de vertaling van de opdracht, de presentatie, originaliteit en het eindresultaat. De uitslagen lagen dicht bij elkaar; uiteindelijk wist Lisanne Potuyt van Zone.college de tweede prijs te behalen.