Afbeelding
Foto: Herman Hopman

Lezing van de Historische Kring

ALMELO - Het lukt de Historische Kring Almelo om donateurs en andere geïnteresseerden toch een lezing aan te bieden, uiteraard niet fysiek, maar in digitale vorm. Dankzij de enthousiaste vrijwilliger Jan-Willem Kobes van AAvisie is er een prachtige uitzending tot stand gekomen, die u sinds afgelopen woensdag via de website www.historischekringalmelo.nl kunt bekijken. Ook zullen delen uit de lezing te zien zijn op het televisiekanaal van AAvisie.

De lezing wordt gehouden door Sigrid Ivo, directeur van het Stadsmuseum Almelo. Zij leidt u rond door haar museum en vertelt over: In en outs van het Stadsmuseum Almelo. Er is maar één museum in Almelo en maar één plek waar het verleden van de stad aan de AA in al haar facetten wordt bewaard en gekoesterd: het Stadsmuseum Almelo.


De uitzending
Sigrid Ivo, sinds anderhalf jaar directeur van het Stadsmuseum, kwam met een missie: meer bezoekers, een nieuwe visie, een nieuw plan, meer ruimte en meer tentoonstellingen. Hoe staat het met deze plannen, wat is de potentie, hoe verhoudt het Stadsmuseum zich ten opzichte van vergelijkbare musea en hoe ziet de directeur de toekomst van het Stadsmuseum? Ook neemt Sigrid u mee het depot in, waar kennis gemaakt wordt met de veelzijdigheid van de collectie en met verborgen en verrassende juweeltjes. Verder hoort u meer over het samenstellen van tentoonstellingen en de plannen van het Stadsmuseum voor dit jaar. In de zomer 2021 organiseert het Stadsmuseum de tentoonstelling: Een doekje open over textiel, verhalen over textiel & mode in textielstad Almelo van verleden tot high tech. Deze tentoonstelling is onderdeel van het Textielfestival Twente 2021-2022. Sigrid neemt u ook mee in de plannen van het textielfestival in Twente en de activiteiten in Almelo.