Afbeelding
Foto:

Vernieuwing van Sportpark

ALMELO - Het Almelose college stelt de gemeenteraad voor de nieuwbouwplannen van het zwembad uit te breiden met een 25-meter buitenbad (met 5 banen voor baanzwemmen) en een aanzienlijk groter apart peuterbad. De beweegbare bodem maakt dit bad ook geschikt voor bewegingstherapie. Het nieuwe complex omvat straks vijf nieuwe zwembaden: twee buitenbaden en drie overdekte zwembaden. De bouw wordt gestart na de zomer van 2022 als de gemeente daarmee instemt.

Almelo denkt nieuwe bezoekers aan te spreken met voorzieningen als aantrekkelijke glijbanen, een interactief geluid- en lichtsysteem, een bubbelbad, watertunnelglijbanen, open glijbaan, therapeuthisch bad, stoomcabine en horeca-faciliteiten. Zowel de huidige gebruikersgroepen als direct omwonenden zijn positief over de plannen. Het complex is onderdeel van een totale vernieuwing van Het Sportpark. Ook de bouw van een nieuwe sporthal is onderdeel.


Zelfde lasten
Het Almelose college stelt de gemeenteraad voor 20,9 miljoen beschikbaar te stellen voor de realisatie van dit nieuwe zwemcomplex. Wethouder Maathuis: "Uit berekeningen is gebleken dat de jaarlijkse netto kosten voor de nieuwbouw nagenoeg hetzelfde zijn als het bedrag dat we nodig zouden hebben voor totale renovatie van het zwembad. Meer bezoekers, een betere exploitatie en een veel energiezuiniger opzet spelen een grote rol bij de keuze voor nieuwbouw.” De jaarlijkse lasten voor de totale nieuwbouw van Het Sportpark, inclusief de nieuwe sporthal, zijn berekend op 807.000 euro.


Woningbouw
Door het anders positioneren van het zwembad en de verhuizing en het vertrek van de vestiging van het OSG Erasmus op het sportcomplex, ontstaat er ruimte voor het realiseren van 50 tot 60 nieuwe woningen op het terrein. De gemeente stelt een ontwikkelvisie op voor dit gebied en werkt aan een (grond) exploitatieplan.