Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

84% van de Twentenaren wil zich laten vaccineren


TWENTE - De vaccinatiebereidheid is gestegen. 84% van de Twentenaren geeft aan zich te willen laten vaccineren. Dit blijkt uit de laatste peiling van het coronaonderzoek.

Dit onderzoek van GGD Twente is in samenwerking met het RIVM en andere GGD-en. Inwoners konden de vragenlijst invullen van woensdag 10 februari tot en met zondag 14 februari. De resultaten zijn gebaseerd op antwoorden gegeven in die periode. In totaal hebben bijna 2500 Twentenaren de vragenlijst ingevuld.


Onder druk
Vaccineren speelt een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Dat zorgt dat we weer stap voor stap terug kunnen naar het leven dat we gewend waren. Daar zit iedereen op te wachten. De coronacrisis heeft effect op het welzijn van mensen. Bijna 70% van de Twentenaren voelt zich enigszins (49%) of sterk (20%) eenzaam. Dit is het hoogst in de jongste (16-39) en oudste leeftijdsgroep (70 jaar en ouder). De naleving en het draagvlak voor de meeste maatregelen is hoog. Mensen hebben de meeste moeite met de maatregel om maximaal één bezoeker thuis te ontvangen.


Klein gebaar
Cristel Boom, epidemioloog GGD Twente: "Iedereen kan iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Een klein gebaar kan het verschil maken. Extra belangrijk nu mensen zich meer eenzaam voelen. Kijk op EenTegenEenzaamheid.nl wat jij kunt doen”. Alle resultaten van dit onderzoek zijn te vinden op Twentse Gezondheidsverkenning.