Afbeelding
Foto:

Banenzwemmen vanaf 1 april in het buitenbad mogelijk

ALMELO - Om iedereen in deze bijzondere tijd toch de mogelijkheid te geven te kunnen sporten, is het vanaf donderdag 1 april mogelijk om te komen banenzwemmen in het 25 meter buitenbad van Het Sportpark Almelo! Op dit moment wordt het bad schoongemaakt, gevuld en op temperatuur gebracht.

Het openen van het buitenbad op dit moment van het jaar is uitzonderlijk; normaliter start het buitenbadseizoen ruim een maand later. Gezien het binnenbad van zwembad Het Sportpark vanwege de huidige coronamaatregelen nog niet open kan, heeft zwembad Het Sportpark ervoor gekozen haar buitenbad eerder te openen. Op deze manier krijgt iedereen, in deze bijzondere tijd, toch de mogelijkheid te kunnen sporten. Het wedstrijdbad van zwembad Het Sportpark telt 8 banen en heeft een diepte van 2.00 - 3.25 meter. Het water wordt verwarmd tot ongeveer 22 graden Celsius; een aangename temperatuur om in deze tijd van het jaar buiten baantjes te kunnen zwemmen.


Toegang
De ingang van het buitenbad is bij het grote hek aan de ligweide van Het Sportpark Almelo. De looproute wordt met pijlen aangegeven. De douches en de kleedaccommodatie binnen zijn vanwege de coronamaatregelen gesloten, wel zijn de toiletten onder de badpost geopend. Het is aan te raden om de zwemkleding alvast onder de kleding aan te hebben bij aankomst. Op de ligweide staan twee tenten waarin bezoekers na het zwemmen kunnen omkleden. Toegang tot het buitenbad is op dit moment alleen mogelijk met een los kaartje. Reserveren met een abonnement of meerbadenkaart is niet mogelijk. Het tarief is €3,50 per keer (inclusief koffie/thee ‘to go' na het zwemmen).


Reserveren verplicht
Voor het banenzwemmen in het buitenbad is reserveren via de website van Het Sportpark verplicht. Een tijdsblok bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten voor het aankleden en het verlaten van de accommodatie. De tijdsblokken zijn steeds maximaal één week van tevoren te boeken via www.sportbedrijfalmelo.nl. Hier staan ook de regels waar iedereen zich aan dient te houden vermeld.