Afbeelding
Foto:

Loïs de Wilde uit Enter winnaar Regionale Voorleeswedstrijd

ALMELO - Door Bibliotheek Almelo werd de regionale Voorleeswedstrijd georganiseerd. Zeven leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio kwamen naar Almelo om uit hun meest favoriete boek voor te lezen.

In verband met de Corona maatregelen moest iedereen apart op een vast tijdstip komen. Alle voorleessessies werden gefilmd door AAFM. De deelnemende scholen konden vrijdagochtend op YouTube via AAFM zien wie er uiteindelijk gewonnen heeft.


Winnaar
De jury, bestaande uit kinderboekenschrijfster Annet Jacobs en bibliotheekmedewerker Michelle Brouwer, had een zware taak omdat alle deelnemers erg mooi voorlazen. Uiteindelijk werd Loïs de Wilde uit Enter van basisschool De Roerganger de winnaar. Ze las prachtig voor uit De schuilplaats van Marike Goslinga. Loïs gaat door naar de provinciale ronde op 14 april 2021.


Leesbevordering
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Na voorrondes op school, in de regio en in de provincie bepaalt de landelijke jury uiteindelijk wie van de twaalf provinciale winnaars zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen mag noemen. Meer informatie is te vinden op de website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl