Heel Almelo Schoon
Heel Almelo Schoon Foto:

Veel animo voor Heel Almelo Schoon

ALMELO - Afgelopen zaterdag was de Landelijke Opschoondag. Twente Milieu en de gemeente deelden voorafgaand aan de lokale actie Heel Almelo Schoon maar liefst 400 opruimpakketjes uit. De animo om zwerfafval op te ruimen is dit jaar groter dan ooit. Eugène van Mierlo, wethouder Duurzaamheid, reikte voor de gelegenheid een afvalgrijper, handschoenen, een hesje en vuilniszakken uit. Ontvangster mevrouw Franke: “Leuk om mee te doen en bovendien is het een kleine moeite als ik toch ga wandelen.”

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Gezien de huidige coronasituatie en de geldende maatregelen, wil de gemeente dat de actie van Heel Almelo Schoon vooral verantwoord blijft. Meer dan 300 leerlingen van scholen en bso’s deden eerder al mee als supporter van schoon. In de buurt van die scholen en bso's gingen zij in groepjes met een grijper op pad en verzamelden zij zakken vol zwerfvuil.

Dankbaar
Van Mierlo: “We ontvingen vooral veel aanmeldingen van gezinnen en mensen die samen met iemand uit de buurt meedoen. Daarnaast zien we dat veel deelnemers van Heel Almelo Schoon een jaarlijkse traditie maken. Als gemeente zijn we ongelooflijk dankbaar voor alle hulp. En hopelijk blijft het niet bij deze actiedag, maar gaan mensen vaker een opschoon-ommetje maken.”


Gratis opruimset
Deelnemers mogen de opruimmaterialen na afloop van de actie houden als aanzet om vaker op pad te gaan. Inwoners die ook willen bijdragen aan een schone stad kunnen bij de Gemeentewerf aan de Turfkade 17 een gratis set ophalen op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur en tussen 14.30 en 15.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.