Afbeelding
Foto: Shutterstock

Rectificatie over bericht De Talenter

WIERDEN - Naar aanleiding van berichtgeving in diverse media afgelopen week wil basisschool De Talenter graag een en ander rectificeren.

Hoewel door de gemeente en in diverse media het beeld werd geschetst dat de 50 geconstateerde besmettingen in Enter te herleiden zijn tot een cluster op basisschool De Talenter, herkent de school zich niet in de negatieve beeldvorming. Al vanaf het eerste moment dat een besmetting geconstateerd werd, heeft de school alles gedaan wat mogelijk is om dit in te dammen. Zo werden meer maatregelen genomen dan strikt noodzakelijk, zo benadrukt de school. Bovendien zou het cijfer ook niet kloppen, zo laat men weten. "Het gebeurde OP school en zeker niet DOOR school.", zo laat de schoolleiding weten in een bericht aan onze krant naar aanleiding van deze berichtgeving.


Besmettingsvrij
Zij hekelen ook de paniekerige reactie van burgemeester Doret Tigchelaar, terwijl het aantal besmettingen in de kern al weer aan het dalen was. De school benadrukt dan ook dat de school in feite al sinds 9 maart geheel besmettingsvrij is.