Stichting Vier het Leven zoekt vrijwilliger

ALMELO - Stichting Vier het Leven zoekt naar iemand die culturele uitjes voor ouderen in Almelo en omgeving wil coördineren.

Misschien heeft u wel eens gehoord van de goede doelen organisatie Vier het Leven. De stichting neemt ouderen (75+) mee uit naar theaters, bioscopen, concerten en musea. Dit is alleen mogelijk door en met de inzet van vele betrokken vrijwilligers. De ouderen worden door de vrijwilligers thuis opgehaald om samen te genieten van een fijne middag/avond uit. Na afloop van het uitje worden de ouderen weer veilig thuisgebracht.


Persoonlijke ervaring
'Ouderen blij maken, die graag weer eens uit willen gaan, maar dit niet meer alleen willen of kunnen, dat is fantastisch om te mogen doen. Alle gasten hebben een verhaal, een verleden. Elke keer krijg je een lach, een knuffel, warmte van de mensen die je mag begeleiden', aldus een van de vrijwilligers over haar ervaring als gastvrouw.


Oproep
Ook al liggen de culturele activiteiten vanwege Corona nu nog stil, hopen zij na de zomerperiode weer op stap te kunnen gaan met de aangesloten ouderen. Hiervoor zoekt de stichting een vrijwilliger, die samen met andere vrijwilligers de culturele uitjes voor ouderen in Almelo en omgeving wil verzorgen. Het gaat hierbij om: het maken van vrijwilligersplanningen en draaiboeken voor de uitjes, kaarten bestellen voor culturele evenementen en de organisatie van vrijwilligersbijeenkomsten. Deze vrijwilligersfunctie kost ongeveer 4 tot 6 uur per week en is flexibel, thuis in te delen.


Meld u aan
Heeft u nou affiniteit met ouderen, een liefde voor kunst en cultuur en goede computer- en organisatorische vaardigheden? Dan is dit zeker een leuke vrijwilligersfunctie voor u! Kijk op www.4hetleven.nl voor meer informatie en aanmelding.