Een historische naam met een innovatieve twist: Ford Mustang Mach-E

TWENTE - Ford heeft de afgelopen jaren het assortiment hybride auto's steeds verder uitgebreid. Naast mild-hybrid varianten zoals van de Fiesta en plug-in hybrides zoals de Kuga, voegt Ford nu ook een volledig elektrisch model toe: de Mustang Mach-E. Een premium model dat vanaf de grond gebouwd is als een volledig elektrische auto. Doet de Mustang Mach-E zijn historische naam eer aan? Wij maakten kennis met het nieuwe paradepaard.

Ford zet met de nieuwe Mustang Mach-E in op de koper die waarde hecht aan innovatie, aan sportiviteit en belevenis. De naam grijpt terug op de klassieke Mustang; de sportieve klassiekers die geïntroduceerd werden in de jaren '60 en een naam die ook nu nog terugkomt in de productlijnen. Ford is dusdanig trots op de Mach-E dat zij de afgelopen tijd een tour hielden met dit model; ook bij Ford Baan Twente waren deze te bewonderen voor het publiek.

Design met emotie
De Mustang Mach-E kreeg een sportief design mee met enkele herkenbare Mustang-elementen. De mooie brede wielkasten, de strakke daklijn en sportieve koplampen geven hem een geraffineerd uiterlijk. Uiteraard is de voorkant voorzien van het bekende Mustang-icoon. Andere herkenbare elementen zijn de achterlichten met drie elementen; herkenbaar van de oer-Mustangs uit de jaren '60 en ook zichtbaar op de recentere uitvoeringen. Wie iets nauwkeuriger kijkt ziet iets aparts: geen handgrepen. De Mach-E heeft namelijk geen traditionele handgrepen noch autosleutel; de innovatieve E-Latch en FordPass geven toegang tot de auto, simpelweg door uw eigen telefoon te gebruiken. Hiermee zijn ook functies op afstand te bedienen en in te zien, zoals de laadstatus.

Ingetogen luxe
De Mustang Mach-E biedt iedere inzittende ruimte en comfort. Ford kiest voor ingetogen luxe; een nette afwerking met een strak design dat op punten futuristisch oogt. Zo heeft de bestuurder een geheel digitaal instrumentarium tot de beschikking. Het 15,5 inch touchscreen van het Sync 4A communicatie- en entertainmentsysteem zorgt voor een handige bediening van alle functies in de auto. Men blijft naadloos verbonden met de buitenwereld dankzij draadloze smartphone-integratie. De navigatie biedt dankzij actuele verkeersinformatie een goed overzicht van drukte op de weg, weersinformatie, maar ook bijvoorbeeld openbare laadlocaties langs de te rijden route. De Mach-E is ook praktisch in gebruik met een kofferruimte achter van 402 tot maximaal 1.420 liter. Hij heeft ook een kofferruimte voor, hoewel deze met 88 liter met name ideaal is voor kleine items zoals de reserve-oplaadkabel. Wie graag een écht ruimtelijk gevoel wil, kan ook kiezen voor het optionele panoramadak.

Innovatief platform
De Ford Mustang Mach-E is van de grond af aan ontworpen als een elektrische auto. Het platform biedt een goede combinatie van prestaties en bereik. Zo is de actieradius tot 610 kilometer in de reguliere Mach-E en tot maximaal 540 kilometer in de All Wheel Drive (AWD)-editie. Dankzij snelladen staat u nooit lang stil; in 10 minuten tijd kunt u 119 kilometer bereik bijladen. Met een Ford Connected Wallbox voor thuis kunt u per uur 32 kilometer bereik opladen. De prestaties zijn uitstekend; met een 0-100 tijd van 6.1 seconden in de reguliere Mach-E en een hele seconde sneller in de AWD-editie heeft men niets te klagen. Ford biedt een drietal rijmodi - active, whisper en 'untamed' om het rijgedrag te laten passen bij uw stemming. De All Wheel Drive uitvoering verbetert de rijprestaties onder uitdagende omstandigheden; de auto kan dan de best mogelijke grip bieden bij regen, sneeuw, ijs of minder begaanbare wegen. Ford belooft verder dat het platform weinig onderhoud nodig heeft, wat scheelt in de reguliere kosten die u maakt.

Veilige reisgenoot
De Mustang Mach-E komt met een toonaangevend pakket van rijassistenten. Zo zijn adaptieve cruise control en voetgangersherkenning al niet meer weg te denken. Ook helpt de Mach-E bij veilig inparkeren, waarschuwt deze bij verkeer in de dode hoek en dimt automatisch groot licht bij tegemoetkomend verkeer. Een mooie preventieve functie is 'Evasive Steering'; wanneer de bestuurder een uitwijkende beweging maakt voor een obstakel, geeft de Mach-E extra stuurondersteuning. Mocht het onverhoopt tóch mis gaan, dan blijven inzittenden veilig dankzij de hoge passieve veiligheid met een groot aantal airbags.

Uitvoeringen
De Ford Mustang Mach-E is nu te bestellen in twee uitvoeringen, met snel de eerste leveringen. De Mustang Mach-E start bij 49.925 euro. Deze is al rijkelijk voorzien qua opties, met onder meer het Sync 4A infotainmentsysteem, FordPas en de uitgebreide rijassistenten. U kunt ook kiezen voor de AWD-editie, deze begint bij 57.665 euro. Deze voegt onder meer 19 inch lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare voorstoelen, rode remklauwen en uiteraard het All Wheel Drive systeem toe.