Afbeelding
Foto:

Nomineer vrijwilligers nu voor hun onbetaalbare inzet

ALMELO - De Nationale Vrijwilligersprijzen worden dit jaar weer uitgereikt in juni. In heel Nederland zijn er veel vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die veel werk verzetten. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk van Avedan doet een oproep aan al die organisaties om zich te nomineren. Op deze manier krijgt vrijwilligerswerk de erkenning dat het verdient en stimuleren we anderen ook vrijwilliger te worden. Het is nodig. Juist nu.

Hoe zou Almelo eruit zien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. Vrijwilligers verzetten ongelooflijk veel werk en doen dit met heel veel passie en dit is van onschatbare waarde voor de maatschappij. Hoe zou je in geld moeten uitdrukken dat iemand weer zijn leven op de rit krijgt door een vrijwillige coach? Hoe waardevol is het dat elke vrijdagmiddag weer de voedselpakketten worden uitgereikt dankzij de vrijwilligers van de Voedselbank? Dat mensen kunnen sporten dankzij vrijwilligers?

Ze verdienen waardering
Met de Nationale Vrijwilligersprijzen kunnen vrijwilligers in het zonnetje gezet worden, ook in Almelo. 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema ‘nieuwe gezichten'. De bedoeling is dat zoveel mogelijk nieuwe mensen en initiatieven meedingen naar de prijzen. Er zijn drie categorieën: voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie tot en met 28 maart 2021 zelf aanmelden. Voor landelijke initiatieven of organisaties moet het bedrijfsleven hun favoriete organisaties aanmelden. In juni reikt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit. Meer informatie en hoe je vrijwilligers kunt aanmelden is te vinden op www.almelovoorelkaar.nl/nationale-vrijwilligersprijzen-2021. Juist nu is de behoefte aan vrijwilligers groot; door de crisis is er bij veel organisaties behoefte aan extra mensen, terwijl veel vaste vrijwilligers uit de running zijn.