Afbeelding
Foto:

Zerrouki opgeroepen voor Algerije: "Trots en grote eer"

ENSCHEDE - Ramiz Zerrouki is opgeroepen voor de nationale ploeg van Algerije. Voor de middenvelder van FC Twente is het de eerste keer dat hij is geselecteerd voor de nationale selectie. Komende week speelt Algerije tegen Zambia en Botswana kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup.

Dit seizoen maakte Ramiz Zerrouki (22) zijn debuut in de Eredivisie en vanmiddag kwam de uitnodiging binnen voor het Algerijnse elftal. “Ik ben super blij. Dit is een heel grote eer, ik ben trots. Bij FC Twente heb ik lang gewacht op mijn kans en dit seizoen komt alles mooi samen”, vertelt Zerrouki. “Vanmiddag was ik bij mijn ouders en broer en toen kreeg te horen dat ik bij de definitieve selectie zit”, vervolgt Zerrouki. “Dat was een vreugdemoment voor ons allen. Ik heb altijd goed contact met mijn familie in Algerije en ik weet wat voetbal daar voor iedereen betekent. Het is altijd een droom geweest om voor Algerije te mogen spelen.”


Volgend duel
Komende week staat Zerrouki op het veld met spelers als Riyad Mahrez van Manchester City en Ismael Bennacer van AC Milan. "De nationale ploeg heeft grote spelers in de selectie en ik kijk er naar uit om daar komende tijd veel van te leren. Het is een heel mooie ervaring waar ik veel van op kan steken, maar ik wil me ook laten zien. Ik wil alles pakken wat ik pakken kan en buiten en op het veld laten zien wie Ramiz Zerrouki is. Ik heb er veel zin in."