Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ontdekdezorg week bij Twentse Zorgcentra

TWENTE - De Ontdekdezorg week, van 22 tot en met 27 maart, wordt georganiseerd om potentiële zijinstromers en herintreders te interesseren voor een baan in de zorg én om mensen die al werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg te enthousiasmeren voor deze specifieke doelgroepen.

Tijdens deze week kan je (online) terecht bij De Twentse Zorgcentra. Normaal kunnen geïnteresseerden langskomen, rondkijken, kennismaken en oriënteren tijdens de Open Dag. Dit jaar bieden ze online workshops aan om je alsnog te helpen met jouw oriëntatie. Er zijn drie workshops; gebaseerd op het leerwerktraject (BBL) en de ondersteuningsprofielen Intensieve Verpleging & Verzorging en Hoog Alerte Groepen.


BBL
Wil jij begeleider worden in de gehandicaptenzorg en ben je nog niet in bezit van een geldig diploma, máár wil je wel direct aan de slag? Dan sluit een leerwerktraject bij De Twentse Zorgcentra perfect aan bij jou! Een BBL-opleiding is bedoeld voor iedereen die zich graag wil laten (om)scholen naar de zorg voor een niveau 3 of niveau 4 opleiding.


IV&V
Bij Intensieve Verpleging en Verzorging gaat het om cliënten met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Zij hebben zowel een ernstige verstandelijke beperking als lichamelijke beperkingen. Heb jij interesse in de IV&V-doelgroep? In deze workshop vertellen ze je er alles over.


Hoog Alerte Groepen
Binnen de Hoog Alerte Groepen zien we bij veel cliënten Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG). Moeilijk verstaanbaar gedrag is gedrag dat niet 1-2-3 te begrijpen is en dat zich uiten kan in onvoorspelbaarheid. Zie je dit als een uitdaging? Dan zien ze je graag terug bij deze workshop.


Aanmelden
Meer informatie over de workshops vind je op www.detwentsezorgcentra.nl. Je kan je voor de workshops opgeven tot en met dinsdag 16 maart. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Flexwerkers
Voor de zomerperiode is DTZC voor het Flexplein op zoek naar vakantiekrachten. Als vakantiekracht kan jij flexibel bij DTZC aan de slag als begeleider op de woongroepen en doe je ervaring op voor de rest van je carrière als zorgprofessional. Heb jij interesse en wil jij een zinvolle bijdrage leveren aan het leven van de cliënten? Kijk dan op de website.