Afbeelding
Foto: Shutterstock

Drie vmbo scholen slaan handen ineen

ALMELO - De vmbo’s van Het Erasmus, Pius X College en Het Noordik bundelen de krachten en komen samen in één nieuwe vmbo-school. Na meerdere jaren voorbereidingen komt de voortgang nu in een stroomversnelling. “Er zit veel positieve energie in het proces”, aldus Inge Sterenborg, bestuurder van Het Noordik.

Het doel van deze nieuwe vmbo-school is om in Almelo een duurzaam onderwijsaanbod in stand te houden dat zich richt op de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. De school zal in goede afstemming met het bedrijfsleven werken en vanuit een doorlopende leerlijn met het primair onderwijs en het mbo; dit wordt gerealiseerd met één nieuw onderwijsconcept dat rekening houdt met de kansengelijkheid van alle vmbo-leerlingen.


Groot voordeel
Op 1 augustus 2022 start de nieuwe vmbo-school. Dat houdt in dat leerlingen die nu in groep 7 zitten, starten op de nieuwe school. Leerlingen die in 2022 nog op Het Erasmus, Pius X College of Het Noordik zitten, maken hun opleiding af op de nieuwe vmbo-school. Door het samengaan van de drie vmbo's in Almelo, kan de nieuwe vmbo-school maar liefst 8 van de 10 vmbo-profielen aanbieden. Een groot voordeel voor de (toekomstige) leerlingen, die zodoende uit een breed onderwijskundig aanbod een keuze kunnen maken, zonder van school te hoeven switchen. In de eerste twee leerjaren maken zij uitgebreid kennis met de verschillende profielen, zodat zij een goede persoonlijke keuze kunnen maken.