Afbeelding
Foto:

Leuke fietsroute CRW en HKW

WIERDEN - De lockdown beperkt ons allemaal in de mogelijkheden om wat leuks te doen. Maar één ding wat wel kan: een mooie fietstocht maken. De Culturele Raad Wierden en Historische Kring Wierden kwamen zo op het idee om een eigen fietsroute op te zetten met het thema: 'cultuur en natuur in de gemeente Wierden'.

De tocht is zeker niet alleen leuk voor toeristen; ook menig Wierdenaar leert zo wat meer over de eigen geschiedenis. Met de nieuwe fietsroute 'Handen aan het stuur' ontdekt u de mooiste en meest interessante plekken van de groene gemeente Wierden, zoals de Regge, Dakhorst, Wierdense Veld, kunstobjecten, Binnengait, grafheuvels en nog veel meer. De grote ronde is 67 kilometer lang, maar u kunt ook kiezen voor een rondje Enter van 14 kilometer of rondje Wierden van 27 kilometer. De extra lus richting Zuna van 10 kilometer is zeker ook de moeite waard. U kunt zowel in Wierden als in Enter starten.


Routeboekjes
Een fraai vormgegeven boekje met routekaart, routebeschrijving en uitgebreide beschrijving van alle bezienswaardigheden onderweg is inmiddels gedrukt. Zodra de Historische Kring Wierden, bibliotheken, boekhandels, musea en toeristische locaties weer opengaan, zullen de fietsrouteboekjes daar neergelegd worden. Ze zijn gratis af te halen. U kunt nu ook al op pad gaan: De fietsroutes zijn namelijk ook digitaal beschikbaar op de websites van de Culturele Raad Wierden, via www.cultureleraadwierden.nl, de Historische Kring Wierden via www.mijnstadmijndorp.nl/app/historischekringwierden en de gratis te downloaden OnRoute app van WayPoint, via www.onroute.nl. In deze app vindt u 10 (deel-)routes.