Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ondernemers hopen op licht aan het einde van de tunnel

ALMELO - De coronacrisis is inmiddels aan het tweede jaar begonnen. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op momenteel; zowel qua de vaccinatie, de verspreiding als ook de bredere maatschappelijke gevolgen die dit alles veroorzaakt. Ook voor ondernemers is de situatie nog erg zorgwekkend.

De huidige stand van zaken is dat de lockdown nog even lijkt te gaan duren, met slechts beperkte versoepelingen voor middelbaar onderwijs en de ondernemers. Er is op dit vlak veel ongelijkheid; sommige branches kunnen gewoon doordraaien in de crisistijd, terwijl anderen het water aan de lippen staat. Hierdoor is er begrijpelijk ook echt weerstand bij bepaalde ondernemers tegen de maatregelen. De Rijksoverheid heeft weliswaar een uitgebreid steunpakket aan maatregelen ingesteld om ondernemers te helpen, maar ook dit heeft zo zijn beperkingen.

Gemeentelijke rol
De gemeente Almelo wil uiteraard lokale ondernemers zo goed mogelijk door de huidige crisis loodsen. Dit vergt de nodige creativiteit en flexibiliteit van ondernemers zelf; je moet kansen nu op een heel andere manier benutten dan voorheen. Om ondernemers hiermee te helpen zet de gemeente Almelo samen met de ROZ-groep en Qredits een lesprogramma 'Toekomstgericht Ondernemen' op voor ondernemers.

Grote ambitie
Het lesprogramma bestaat uit online lessen met klassikale begeleiding door een docent, uitgesmeerd over zes weken. Na deze lessen heeft u een nieuw businessmodel ontwikkeld. Er zijn ook diverse gastdocenten die belangrijke onderwerpen extra uit zullen lichten. In de honderd dagen erna gaat u met de plannen aan de slag. Het programma is gericht op ondernemers die willen hervormen of vernieuwen. Hopelijk komen zij dan straks zelfs sterker uit de crisis. Deelname aan dit lesprogramma is gratis, wat uiteraard nu bijzonder welkom is. De lessen starten op 1 maart en worden gehouden van 19.00 tot 22.00 uur. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen zal ook nog een terugkomsessie georganiseerd worden. Aanmelden kan door te bellen met het Ondernemersloket via 0546-54 16 00 of mail: ondernemersloket@almelo.nl