Afbeelding
Foto:

Steun van PBC en provincie voor culturele verenigingen

TWENTE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en de provincie Overijssel hebben besloten een extra helpende hand uit te steken nu koren, (muziek)verenigingen, podia, musea en theaters voorlopig nog moeten blijven inspelen op de coronamaatregelen. Zij kunnen vanaf januari een beroep doen op de corona investeringsregeling Kleine Culturele Initiatieven. Er is in totaal 200.000 euro beschikbaar, waarmee veel organisaties geholpen kunnen worden.

Gedeputeerde Roy de Witte is blij met de ondersteuning voor deze initiatieven. "Met deze investeringsregeling kunnen we culturele initiatieven een steuntje in de rug geven om in te spelen op de maatregelen. Ik zie allerlei creatieve oplossingen ontstaan om - op afstand - toch samen iets te kunnen ondernemen. Want juist die kleine initiatieven die in de haarvaten van onze samenleving zitten, maken dat het samenleven in Overijssel zo mooi is.” Per aanvraag is er 500 tot 2.500 euro beschikbaar.

Voorbeelden
Een koor dat extra repetitieruimte huurt om op anderhalve meter te kunnen repeteren, de aanschaf van audiovisuele middelen of technische middelen om de cultuurbeleving op afstand te vergroten of de aanschaf van applicaties voor het managen van bezoekersaantallen. Dit zijn allemaal voorbeelden van ingrepen die in aanmerking kunnen komen voor deze corona-investeringsregeling. Een aanvraag indienen (minimaal 500 en maximaal 2.500 euro) kan via de reguliere procedure van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Kijk voor meer informatie op: www.cultuurfonds.nl/Aanvragen-overijssel