ALMELO - Omslag met de gevel van het Christelijk Lyceum Almelo aan de Noordikslaan.
ALMELO - Omslag met de gevel van het Christelijk Lyceum Almelo aan de Noordikslaan. Foto:

Een nieuwe naam voor de vestiging Noordikslaan

ALMELO - De vestiging Noordikslaan van het Noordik gaat vanaf nu verder onder de naam: Het Noordik Lyceum. De term Lyceum refereert aan het vroegere CLA (Christelijk Lyceum Almelo). Na een fusie met meerdere scholen in de omgeving is destijds CSG Het Noordik ontstaan met de vestiging Noordikslaan als vestiging voor havo-vwo. Vanaf nu keert de term Lyceum terug, uiteraard gekoppeld aan de schoolnaam: Het Noordik Lyceum.

In eerste instantie was het de bedoeling om tijdens het honderdjarig bestaan van deze vestiging de naam Het Noordik Lyceum te onthullen. In verband met Corona kon dit jubileum niet plaatsvinden. Nu de school een volledige nieuwe huisstijl heeft en een grootscheepse verbouwing op stapel staat is het tijd om de nieuwe naam Het Noordik Lyceum bekend te maken. De school neemt dus afscheid van de toevoeging Noordikslaan en gaat verder met Lyceum.


Grote veranderingen
Gert ten Hove, vestigingsdirecteur: “De straatnaam Noordikslaan zegt inhoudelijk niets over het aanbod van het onderwijs, wat uiteraard wel van belang is voor de doelgroep die voor deze vestiging kan kiezen. Met de term Lyceum brengen we daar weer verandering in. De term Christelijk Lyceum Almelo was in de weide omtrek bekend. Met name vanwege het gymnasiumonderwijs, dat momenteel nog steeds zeer goed scoort, maar ook door het brede aanbod van opleidingen en talentontwikkeling. Die lijn wordt anno 2021 nog steeds doorgezet, in een vernieuwd schoolgebouw, want er staat een grootschalige verbouwing op de planning. Al met al prachtige ontwikkelingen voor CSG Het Noordik, maar ook voor de toekomstige leerlingen.”


Vier locaties
CSG Het Noordik telt in totaal vier vestigingen, waarvan twee in Almelo, één in Vriezenveen en één in Vroomshoop. De vestiging aan de Noordikslaan is de enige vestiging waar het aanbod mavo, havo, atheneum en gymnasium volledig wordt gegeven en is zodoende de enige vestiging met de term Lyceum achter de algemene schoolnaam. De overige drie vestigingen, gefocust op het vmbo- en mavo-onderwijs (en in Vroomshoop eveneens de onderbouw van de havo en het atheneum) blijven bekend onder de naam Het Noordik, met als eventuele toevoeging de plaatsnaam.


Meer informatie over het onderwijsaanbod en talentontwikkeling treft u aan op de website www.hetnoordik.nl.