Autisme trefpunt: gamen en verslaving

WIERDEN - Op 2 maart wordt er weer een Autisme Trefpunt gehouden. Omdat het helaas nog niet mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren, vindt dit Autisme Trefpunt via de digitale weg plaats. Thema deze keer is: Autisme & Gamen.

Lars Zwerink van Tactus verslavingszorg verzorgt een presentatie over autisme en gamen en geeft enkele praktijkvoorbeelden. Kinderen en jongeren met ASS gamen graag en maken veel gebruik van sociale media. Bij ouders / opvoeders en begeleiders roept het vaak vele vragen en soms ook zorgen op. Hoe gedragen ze zich online? Wat is gezond? Hoe zit het met verslavingsgevoeligheid? Wat zijn tips en tricks om mijn kind te ondersteunen? Zitten er ook positieve kanten aan? Lars Zwerink van Tactus Verslavingszorg gaat met de deelnemers op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen. Naast het beeldschermgebruik komen ook middelen, zoals alcohol en cannabis aan bod. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen van de deelnemers.


Schuif ook aan
Deze online bijeenkomst via ZOOM is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers en andere belangstellenden. Deze is toegankelijk voor iedereen uit de gemeente Wierden. Tijd: 20.00 tot 21.30 uur, inloggen is mogelijk vanaf 19.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot 23 februari via: www.evenmens.nl/autismetrefpuntmaart. Enkele dagen voor het Autisme Trefpunt plaatsvindt, ontvangt u dan een email met de juiste gegevens om in te loggen. Stuur voor meer informatie over de bijeenkomst een mailtje naar: iblankenvoorde@evenmens.nl.