Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vaccinatielocatie
in Almelo geopend

ALMELO - De GGD Twente heeft maandag een tweede vaccinatielocatie geopend. In sporthal Schelfhorst worden senioren de komende tijd gevaccineerd.

GGD Twente is begonnen met het vaccineren van 90-plussers die nog zelfstandig wonen en naar de vaccinatielocatie kunnen komen. Daarna volgen de mensen in de leeftijdsgroep 85-90 jaar. Het vaccineren van deze doelgroepen vindt plaats in de vaccinatielocatie in sporthal Schelfhorst in Almelo. De inwoners in deze doelgroepen hebben eind januari een uitnodiging hiervoor ontvangen via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Voor het maken van een afspraak kunnen zij een speciaal landelijk nummer bellen. Inwoners in deze leeftijdsgroepen die fysiek niet in staat zijn om een vaccinatielocatie te bezoeken, worden door de huisarts gevaccineerd.

Mooie locatie
De vaccinatielijnen worden zo opgezet dat ouderen goed toegang hebben. Zo is het mogelijk om een begeleider mee te nemen en zijn er rolstoelen aanwezig. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobielen. Annelies Barrett, projectleider GGD Twente: "Met Almelo als tweede vaccinatielocatie gaan we door met vaccineren, te beginnen met de oudere doelgroepen. Deze locatie is zo ingericht dat deze uitermate geschikt is voor vaccinatie van ouderen. De locatie in Almelo is 7 dagen in de week geopend, van 10.00 tot 18.00 uur. Met deze tijden houden we rekening met beschikbaarheid van de eventuele begeleiding. Daarnaast nemen we voor deze doelgroep ruimer de tijd, we plannen de afspraken niet te dicht op elkaar.” De vaccinatielocatie in Almelo wordt ook ingezet voor volgende doelgroepen en blijft het komende half jaar geopend.

Meer vaccinatielocaties
In de komende maanden zullen er nog meer vaccinatielocaties bij komen in Twente. Het streven is om hierbij goed te kijken naar een regionale spreiding, zodat deze nieuwe locaties voor zoveel mogelijk mensen goed bereikbaar zijn. Zaken die hierbij verder belangrijk zijn, is de mogelijkheid om het aantal vaccinatielijnen uit te breiden en de beschikbaarheid van voldoende medisch personeel. Daarnaast moet de locatie groot genoeg zijn om voldoende vaccins per dag te kunnen verwerken.