Afbeelding
Foto:

Goodiebags van ROC voor 50 vrouwen in crisissituaties

ALMELO - Een goed gevulde goodiebag, daar wordt iedereen wel blij van. Zeker als die goodiebag vol zit met luxe producten die met liefde zijn gemaakt door studenten om iemand die zich die luxe niet kan veroorloven in de watten te leggen.

Via De Boodschappenmand in Almelo verstrekt maatschappelijk werk wekelijks boodschappen op maat aan gezinnen in crisissituaties. Bij deze broodnodige boodschappen, treffen 50 vrouwen die een opsteker verdienen deze week een verrassing in de vorm van de ROC van Twente goodiebags. In deze samenwerking hebben de studenten voor de tassen de invulling bedacht en gemaakt, inclusief het ontwerp van de tas zelf. Via Mijntje Haakmeester van het Huis van Lydia worden de tasjes overhandigd.

In de watten
Na de geslaagde verwenmiddag vorig jaar, wilden de opleidingen graag weer een initiatief oppakken om vrouwen die dat goed kunnen gebruiken in het zonnetje te zetten. Coronaproof uiteraard. En dus is samen met de studenten creatief nagedacht en ontstond het initiatief voor de goodiebags. Van de bakkersopleidingen tot de studenten haar- en schoonheidsverzorging: allemaal hebben ze een steentje bijgedragen en een verwenmomentje toegevoegd aan de goodiebags.

Wie deed wat?
Mode & Textiel: zij hebben de goodiebags zelf ontworpen en gemaakt, met een ROC van Twente mondkapje. Bakkers: een zakje vol lekkere, verse producten. Schoonheidsverzorging: een behandeling met alle producten en uitleg om de behandeling stap voor stap thuis te kunnen doen. Haarverzorging: een waardebon voor een gratis was- en kleurbehandeling inclusief een ontspannende hoofdmassage, een knip-/of snijdbehandeling en het föhnen/stylen naar wens, met miniproducten van Schwarzkopf.

Trots
Begeleidend docenten Lennard Papa en Linda van den Berg: “We trots zijn op de samenwerking tussen de verschillende opleidingen. We hopen dat maatschappelijke betrokkenheid van onze studenten inspirerend werkt voor hun omgeving.” De vrouwen die de tasjes ontvingen, waren aangenaam verrast. Juist in crisistijd is een verwenmoment, speciaal voor hen, meer dan welkom.