Meisje redt vriendinnetje van hondenbeet

ALMELO - Vorige week vrijdag kregen vijf kinderen de schrik van hun leven. Een heldhaftige 10-jarige kon voorkomen dat zij gebeten werden door een loslopende hond.

Zij speelden het spel 'jachtseizoen'. Drie meiden van 7 tot 10 jaar liepen vanaf de Mekkelenbergweg in Harbrinkhoek over een niet afgescheiden grasland richting het bos om daar te schuilen voor het spel. Opeens kwam een grote Duitse herdershond aangerend, waarop de kinderen snel probeerden weg te rennen richting de straat. De jongste van het groepje, Valentina, was niet snel genoeg en werd door de hond gegrepen en naar de grond gesleept. Vervolgens wilde hij haar in het gezicht bijten, echter is dit voorkomen door heldhaftig optreden van haar 10-jarige vriendinnetje Sophie Goselink.


Heldhaftig optreden
Na aanvankelijk ook weggerend te zijn zag zij hoe Valentina op de grond lag met de hond bij haar die duidelijk nog niet klaar was. Na een kort "freeze" moment, besloot zij om hard te gillen waardoor de hond besloot op haar af te stormen. Toen deze ook haar wilde grijpen, schopte zij hem onder zijn hoofd en werd de hond vervolgens (eindelijk) teruggeroepen door zijn baasje die verderop rustig stond te kijken zonder enige vorm van hulp te bieden.


Geen excuses
"Ondanks bezoek van politie heeft de eigenaar geen enkele moeite genomen te informeren naar de kinderen ondanks dat dit een grote impact op hen gemaakt heeft", aldus Sophie's moeder, Patricia Goselink. "Aangezien er geen enkele afrastering rond het perceel is kan dit op elk moment (tenzij er ingegrepen wordt) wederom tot zeer gevaarlijke situaties zorgen aangezien er meerdere kleine kinderen in deze straat wonen." Sophie's ouders zijn uiteraard terecht zeer trots op haar optreden om een vriendin te redden. Een ├ęchte heldendaad!