Afbeelding
Foto:

Jeugd geniet van Winter-spelen: ze gaan nog door!

ALMELO - Activiteiten die doorgaan; ze zijn een aardige zeldzaamheid op dit moment. Althans, voor ons als volwassenen. Met een beetje zorg en aandacht kan er voor de jeugd wel het nodige georganiseerd worden. Zo ook de Corona Winterspelen; deze waren zelfs zó'n succes dat ze ook de komende tijd nog even doorgaan.

Het is voor kinderen een lastige, uitdagende tijd. Zonder de routine van school en andere activiteiten buiten de deur ligt verveling op de loer. Bovendien krijgen kinderen nu net als de volwassenen een stuk minder beweging. De Corona Winterspelen, georganiseerd door Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Avedan, sloegen dan ook twee vliegen in één klap. Voor de jeugd van 4 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 17 jaar werden op verschillende locaties sportieve activiteiten gehouden. Dat er een grote behoefte aan was bij kinderen en ouders bleek wel uit de aanmeldingen; bijna alle groepen zaten vol.

Vervolg
Vanwege de animo worden de Corona Winterspelen in ieder geval met twee weken verlengd. De Corona Winterspelen hebben als doel om, door middel van sport- en spelactiviteiten, de jeugd te motiveren om (meer) in beweging te komen. "Tijdens de coronapandemie krijgen zij voornamelijk te horen wat er allemaal niet kan en niet mag” aldus Femke Keupink van het Sportbedrijf. "Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven!”

Vier locaties
De Corona Winterspelen worden georganiseerd op vier locaties, te weten: ON Almelo, PH Almelo, RKSV Bornerbroek én ASV'57. Patrick Vollenbroek van ASV'57 vindt het een erg mooi initiatief in deze tijd: "Het is een mooie uitlaatklep voor de jeugd. Naast onze leden is er ook plek voor niet-leden om nu lekker te komen sporten en bewegen.” Verenigingen hebben overdag vaak niet de mogelijkheid om activiteiten te organiseren, op deze manier worden de sportlocaties tóch optimaal benut. Inschrijven voor de Corona Winterspelen kanvia www.actiefalmelo.nl; hét online platform voor sportieve en creatieve kennismakingsactiviteiten. Vanaf maart kunnen inwoners (0-100 jaar) zich via dit platform inschrijven voor andere sportieve- en creatieve activiteiten.