Afbeelding

Opel goed op weg met elektrische bedrijfswagens

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren sterk gegroeid op de consumentenmarkt. Ook voor bedrijven is het aanbod van elektrische bedrijfswagens steeds beter geworden. Opel boekt al de nodige successen op dit vlak.

In december werd de nieuwe Opel Vivaro-e al gekozen tot International Van of the Year. Een Europese vakjury van 24 autojournalisten koos voor Opel's elektrische Vivaro als duidelijke winnaar. De Vivaro-e komt ook met een sterk verkoopargument. Leverbaar in drie lengtematen waardoor hij perfect past bij de meeste branches zoals pakketvervoer. Bovendien kiezen kopers uit accupacks van 50 of 75 kWh, goed voor maximaal 330 kilometer bereik.

Groeisegment
De verwachting is dat uiteindelijk meer en meer bedrijven over zullen stappen op een elektrische bus. Zeker ook vanwege het groeiend aantal milieuzones in binnensteden, waardoor de traditionele bus met verbrandingsmotor steeds minder welkom is. Elektrische bussen zijn duurzaam, stil en beter voor de luchtkwaliteit.

Meer op komst
Opel presenteerde deze maand ook de nieuwe elektrische Opel Combo-e; een volledig elektrische versie van deze kleinste bedrijfswagen. Met een 50 kWh accupack heeft deze 275 kilometer bereik. En met een snellader is de accu in een half uur tot 80 procent op te laden. De nieuwe Opel Combo-e staat het vierde kwartaal in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend.