Static photo,
Colour: Glacier white
Static photo, Colour: Glacier white Foto: AUDI AG

Audi A3 Sportback is ook als plug-in hybride leverbaar

Zelfs bij deze plug-in hybride is er voldoende keuze. Zo is er de A3 Sportback 40 TFSI e in de uitvoeringen edition en Business edition en de A3 Sportback 45 TFSI e als S edition competition. De prijzen beginnen bij respectievelijk 40.220,-, 43.220,- en 46.220,- euro.

De A3 Sportback 40 TFSI e heeft een vermogen van 204 pk. Dit vermogen wordt geleverd door een 1.4 TFSI benzinemotor en een elektromotor die geïntegreerd is in de S tronic-automaat. Voldoende power om in 7,6 seconden te versnellen van 0 tot 100 km/u en voor een topsnelheid van 227 km/uur. De A3 Sportback 45 TFSI e heeft meer vermogen. De 245 pk zorgt dat in 6,8 seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/uur wordt bereikt en dat de topsnelheid 232 km/uur bedraagt. Meer vermogen betekent wel dat de elektrische actieradius van 63 km (WLPT) 4 kilometer lager is.


Wat u krijgt
De A3 Sportback 40 TFSI e edition heeft standaard onder andere LED-koplampen, digitaal instrumentenpaneel, Audi smartphone interface, draadloos opladen van smartphone, parkeerhulp en cruise control. De Business edition voegt daar nog onder meer LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, 17 inch lichtmetalen velgen en aluminium raamsierlijsten aan toe. En wat dacht u van de Audi virtual cockpit en MMI navigatie met verkeersbordherkenning?
Bij de Audi A3 Sportback 45 TFSI e S edition competition draait alles om sportiviteit. Dat uit zich natuurlijk in de krachtigere motor maar zeker ook in de aankleding. U krijgt MMI navigatie met verkeersbordherkenning, grotere remmen waarvan de remklauwen opvallen door de rode afwerking, privacy glass en meer. Alle configuraties bekijken of zelf deze hybride configureren? Ga naar audi.nl