Afbeelding
Foto:

Kennismaken met het Noordik tijdens Week van Het Noordik

ALMELO - Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari is het De Week van Het Noordik. Een volledige week lang kunnen leerlingen uit groep 8 (en groep 7 alvast) kennismaken met de vier scholen van Het Noordik.

Voor basisschoolleerlingen uit groep 8 is het lastig om nu een keuze te maken welke middelbare school het beste bij hen past, nu er door de coronamaatregelen geen fysieke open dagen georganiseerd worden. Het Noordik biedt basisschoolleerlingen, maar ook hun ouders en hun leerkrachten, in deze week dagelijks allerlei activiteiten aan. Op www.hetnoordik.nl/week is alle informatie te vinden.

Week van het Noordik
Elke vestiging heeft een eigen invulling gemaakt voor De Week van Het Noordik. Wel zijn er een aantal terugkerende onderdelen: Het Noordik Journaal, een dagelijkse terug- of vooruitblik op de dag. Instagram take-over. Live online rondleidingen door de vestigingen, door leerlingen en docenten. Chatsessies en online gesprekken. Veel video's van de verschillende profielen, vakken en (oud-)leerlingen. Aanmelden voor een aantal activiteiten kan via www.hetnoordik.nl/week. Op deze website zijn ook de pagina's van alle vier de vestigingen te zien. Die vestigingspagina's worden in deze week dagelijks ge├╝pdatet met allerlei video's en acties. Ook op de social media-accounts komen dagelijks meerdere posts, onder andere op TikTok met medewerking van Lola Pani.

Voor basisscholen
De basisscholen in de regio ontvangen van Het Noordik een scala aan online lessen. Een gevarieerd aanbod, zodat er voor elke leerling iets passends bij zit. Een les biologie, beeldende vorming, muziek, techniek, Duits. Uiteraard zo gemaakt dat de leerlingen ook vanuit huis de les kunnen meedoen. Ook kunnen leerlingen speeddaten met een oud-leerling van hun basisschool die nu op Het Noordik zit. De week wordt gezellig afgesloten met een groep 8-battle, een online strijd tussen groep 8 leerlingen van basisscholen in de regio waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Vier vestigingen
Waar je ook woont en welk schooladvies je ook krijgt, er is altijd een school van Het Noordik in de buurt. Het Noordik Almelo, C. van Renneslaan: vmbo, mavo. Het Noordik Almelo, Noordikslaan: mavo, havo, atheneum, gymnasium. Het Noordik Vriezenveen: vmbo, mavo. Het Noordik Vroomshoop: vmbo, mavo. havo en vwo onderbouw.