Afbeelding
Foto: Janiev Damhuis

Sportbedrijf verplaatst Elke Stap Telt 2021 naar najaar

ALMELO – Sportbedrijf Almelo heeft in overleg met haar wandelmoatjes besloten om het wandelprogramma Elke Stap Telt naar het najaar van 2021 te verhuizen.

Na een groot succes in 2019 en het schrappen in 2020 zou het project in het voorjaar van 2021 plaatsvinden. In verband met de onzekerheden die het coronavirus met zich meebrengt, is besloten om Elke Stap Telt over de zomervakantie heen te tillen. Het streven is om in september van start te gaan.

Elke Stap Telt
Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma voor volwassenen die gericht aan hun conditie willen werken. Het totale programma duurt 12 weken, waarbij de deelnemers aan de hand van een persoonlijk wandelschema en stappenteller gestimuleerd worden om meerdere keren te gaan wandelen. Naast deze individuele wandelingen vinden ook twee keer per week gezamenlijke wandelingen plaats, wat door de deelnemers als heel gezellig en als een goede stok achter de deur wordt ervaren. Met meer dan 100 deelnemers was de editie van 2019 een groot succes. Meer informatie over Elke Stap Telt is te vinden op www.wandeleninalmelo.nl.


Gezond en gezellig
De afgelopen jaren zijn in steeds meer Twentse gemeenten met succes dit soort wandelprojecten opgezet. Deze dienen veelal een dubbel doel. Naast het stimuleren van gezond wandelen is dit ook een manier om mensen uit een sociaal isolement te halen.