Afbeelding

Vrijwillige helden gezocht om hun verhaal te doen in Almelo

ALMELO - Op 18 januari is de publiekscampagne van 'Mensen maken Nederland' gestart. In heel Nederland zullen tijdens het jaar van de vrijwillige inzet 2021 vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. In de gemeente Almelo neemt Avedan met het platform Almelovoorelkaar het voortouw met de actie ‘Mensen maken Almelo’. Zij roepen vrijwillige helden op om zich te laten interviewen en hun verhaal te delen om anderen te inspireren ook af en toe iets voor een ander te doen.

Er zijn in de gemeente Almelo al ruim 17.000 vrijwilligers en mantelzorgers actief. Een groot aantal lokale helden maken samen de gemeente Almelo mooier, socialer, groener, diervriendelijker of gewoon gezelliger. Deze vrijwilligers worden opgeroepen om hun verhaal te vertellen aan Almelovoorelkaar. Want ondanks de mooie aantallen vrijwilligers staan op www.almelovoorelkaar.nl/hulpvragen nog ruim 100 hulpvragen open. Zo is er bijvoorbeeld nog behoefte aan mensen die wekelijks willen beeldbellen met iemand die eenzaam is, mensen die af en toe een klusje willen doen of iemand die een maatje wil zijn voor iemand met een verstandelijke beperking.


Aanmelden
Almelovoorelkaar roept vrijwillige helden op om zich te laten interviewen en hun verhaal te delen om anderen te inspireren ook af en toe iets voor een ander te doen. Wil jij geïnterviewd worden? Kijk op www.almelovoorelkaar.nl/mensen-maken-almelo om je aan te melden.