Afbeelding
Foto:

Almelo Sociaal op nieuwe plek

ALMELO - Moeilijke brief ontvangen? Schulden? Vragen over thuis blijven wonen? Voor hulp hierbij kan heel Almelo terecht in gebouw Dreesz aan de Brugstraat 9. Per 1 februari verhuist Almelo Sociaal daarnaartoe met de gratis hulp op deze en andere gebieden.

Voorzitter Theo Zijlstra van de stichting Almelo Sociaal is trots. “Vanaf 2014 waren mensen bij ons welkom aan de Grotestraat-Zuid, naast de Bolletje-winkel. Een prima plek, maar sinds corona te beperkt om goed afstand te kunnen bewaren. In gebouw Dreesz hebben we veel meer ruimte. Bovendien is het dichter bij het centrum en de bushalte.” Daarom verhuist de vrijwilligersorganisatie.


Handige plek
Zijlstra heeft grote verwachtingen van de nieuwe plek. “We helpen onder andere mensen die vastlopen met de gemeente of het UWV; die zitten om de hoek, dus daarvandaan lopen mensen straks makkelijker bij ons binnen voor een afspraak. Verder vragen veel mensen met een uitkering ons om advies; met allerlei uitzendbureaus in Dreesz wordt de drempel naar werk voor hen mogelijk ook kleiner.”


Gratis hulp
Almelo Sociaal is de naam waaronder tegenwoordig de vroegere Kliënten Raad Almelo en Belangengroep Gehandicapten Almelo (BGA en KRA) bekend staan. Ook de COSBO (Ouderenbonden) en de WMO-adviesraad werken onder deze vlag. "Elke inwoner van Almelo is binnenkort welkom op het nieuwe adres voor onze vertrouwde gratis hulp. Bijvoorbeeld bij jeugd- of ouderenzorg aanvragen, moeilijke (overheids)papieren invullen en de weg vinden bij geldzorgen.” Kijk voor informatie over Almelo Sociaal op: www.almelosociaal.nl.