Afbeelding
Foto:

Gezonde Voetbalcursus met CBS Ouverture uit Glanerbrug

ENSCHEDE - Afgelopen dinsdag hebben 27 leerlingen van basisschool Ouverture in Glanerbrug een online les gekregen van trainers Bart en Marcel binnen het project 'Gezonde Voetbalcursus'. In de les is met de leerlingen gesproken over 'sportmindset' en zijn samen beweegoefeningen uitgevoerd. FC Twente draagt zo graag bij aan positief en gezond opgroeien in de breedste zin. De club organiseert daarom regelmatig dit soort maatschappelijke initiatieven.

Het project 'Gezonde Voetbalcursus' wordt normaal gesproken uitgevoerd bij het FC Twente Trainingscentrum of op andere sportaccommodaties in de regio Twente. Door de 'lockdown', vanwege de coronasituatie, gaan de meeste kinderen niet naar school toe. Daarom worden de lessen van de 'Gezonde Voetbalcursus' online uitgevoerd.


Supporter van Elkaar
Het project Supporter van Elkaar kan niet op volle toeren draaien door de 'lockdown', vanwege de coronasituatie. Scoren in de wijk kijkt vooral naar wat nog wel verantwoord mogelijk is. Daarom worden sport- en beweegactiviteiten georganiseerd voor de kinderen van de deelnemende gezinnen. In Oldenzaal hebben 9 kinderen van deelnemende gezinnen op het Hulsbeek een prachtig parcours afgelegd. De les stond in het teken van 'durf hulp te vragen'. De ouders hebben in tweetallen gewandeld met elkaar.